Странице

недеља, 8. јул 2018.

Prvi susret sa Endocare proizvodima za negu kože


Na moju adresu je pre oko mesec dana stigao paket sa Endocare i Heliocare proizvodima. Do sada nisam nikad koristila njihove proizvode ali sam čitala dosta pozitivnih recenzija. Veliki broj kozmetičara koristi njihove proizvode u svojim salonima. Dobila sam Endocare liniju protiv starenja kože i Heliocare proizvode za zaštitu od sunca. Post ću podeliti u dva dela, pa ću vam danas pisati o Endocare proizvodima a u nekom od narednih, o Heliocare.


Endocare anti-age linija bazira se na SCA - biološki aktivnim faktorima rasta, naučno potvrđenim od strane najprestižnijih istraživačkih centara i preporučenih od vodećih evropskih i svetskih dermatologa, estetskih lekara, plastičnih hirurga i farmaceuta. SCA je bogata proteinima male molekularne težine, koji jedini imaju sposobnost da penetriraju kroz sve slojeve epidermisa i deluju na mestu nastanka bora, na fibroblaste u dermis. Studije efikasnosti objavljene u najistaknutijim, svetskim, dermatološkim časopisima.






Endocare je španski brend i reč je o medicinskoj kolekciji za negu kože. Tensage linija sadrži visok procenat puževe sluzi i namenjena je dubokoj regeneraciji kože. Iz linije sam dobila kremu, serum i kremu za područje oko očiju. Pisala sam već koliko volim proizvode sa puževom sluzi jer obnavljaju kožu i pomažu kod flekica, ožiljaka...
Sama krema dolazi u teglici od 30 ml. Bele je boje, lako se razmazuje i brzo se upija u kožu. Nanosim je uveče posle seruma pa nanesem kremu za okoloočno područje. Koža je posle nanošenja hidrirana i meka. Pomaže kod suvih delova a nije teška. Svako veče nanosim serum i kremu i nisu mi izazvali nikakve bubuljice, iritacije, niti mi se lice više mastilo od njih.








Serum dolazi u bočici na pumpicu i ima 30ml. Lako se dozira i jedna pumpica je dovoljna za celo lice i vrat. Da naglasim da negujete vrat, kao što negujete celo lice. Videli ste mnogo puta da se starijim ženama više vide bore na vratu a pravilnom negom možete da odložite starenje kože. Sam serum je vodenasto-gelaste tekture i izuzetno se brzo upija u kožu. Njega sam koristila i ujutru pre BB kreme ili pre prajmera i pudera. Napravi mi zaštitnu barijeru, hidrira kožu a ne doprinosi da mi se lice sa puderom brže prosija. I serum, kao i krema je namenjen za zatezanje kože i kao pomoć kod bora. Moja koža je mešovita, T zona baš masna a već sa nepinih 27. imam prve bore. Hidratacija je veoma važna u borbi ptotiv bora, kao i dopunska nega. Serum je potreban svim tipovima kože, posebno koži sa prvim borama.







Sa godinama sam naučila da pravilna nega nema veze sa godinama, tako da krema za područje oko očiju se koristi u skladu sa potrebama kože. Moje područje oko očiju je suvo, lako se iritira i koža se često ljušti. Ponekad kada koristim agresivne kreme, iako izbegavam u širokom luku područje oko očiju, ipak krene da se ljušti koža čak i na kapcima. Sa negom sam počela u ranim dvadesetim i smatram da sam trebala i ranije. Hidratantna krema, za ma koje područje može samo da ima benefite za kožu, nikako da naškodi.
Endocare krema za područje oko očiju dolazi u bočici od 15 ml sa pumpicom. Pumpica ima uzak otvor ali jednim pritiskom izađe dosta proizvoda, pa je meni potrebno samo pola pumpice. Sam proizvod je gust i hidratantan, lako se razmazuje i za nekoliko minuta upija u kožu. Koristim ga uveče, kao deo noćne nege i ujutru, pre šminkanja. Ne oseća se na licu i korektor se ne uvlači u borice. Odlično hidrira i nisam imala nikakvo crvenilo. Koža mi se oporavila i ne ljušti se više.


Veoma sa zadovoljna Endocare Tensage linijom, kao i Heliocare proizvodima. O njima detaljno pišem uskoro jer mislim da treba dosta pažnje posvetiti zaštiti od sunca. Endocare proizvodi imaju dosta dobrih sastojaka i dubinski hidriraju. Moja koža nema suve delove i izgleda mnogo zdravije. Daje licu blistavost ali ne masni je dodatno. Proizvodi jesu na skupljoj strani ali vrede jer su kvalitetni i potrebna je jako mala količina. Cenu opravdava i to što je ovo medicinska kozmetika i što je bazirana na puževoj sluzi, koja je poslednjih godina baš zastupljena u proizvodima za negu.
Endocare proizvode možete pogledati na njihovoj Facebook stranici, kao i na Instagram profilu. Svi proizvodi mogu da se kupe u bolje snabdevenim apotekama.

Da li ste vi probale njihove proizvode i kako vam se čine?

11 коментара:

  1. Ja se apsolutno slazem da nega koze nema veze sa godinama. Postoje devojke koje zbog razlicitih faktora imaju kesice ispod ociju, tamne podočnjake i slicno, tako da su meni ovi preparati bas zapali za oko. Posebno mi se dopada serum, rado cu ga isprobati. Divna recenzija draga moja Irena! Bas odlican post.

    Malefica

    ОдговориИзбриши
  2. Prvi put čujem za ovaj brend. Super si predstavila proizvode, a meni je serum skroz interesantan. <3

    ОдговориИзбриши
  3. Heliocare proizvode mislim da sam vidjala na instagramu nekih blogerki,a za drugi proizvod prvi put cujem.Prema tvojoj recenziji deluju interesantno :)

    Novi post:

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.com/2018/07/the-zulu-palette-by-juvias-place.html

    ОдговориИзбриши
  4. Amazing products, dear, so nice and interesting post! Lovely picture!

    ОдговориИзбриши
  5. Draga, odlična recenzija!
    Pratim te, i nadam se da ćeš uzvratiti :)

    https://mysweetescapemasha.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Nisam čila za ovu kozmetiku. Uvek sam u potrazi za (meni) dobrom kremom oko očiju.Ova mi deluje zanimljivo,ali kada si pomenula da kolekcija sadrži puževu sluz...da ne kažem ništa ružno,ali gadno mi je od samog pomena.Nisam od tih koje vole da to stavljaju na lice.
    Čekam drugi deo posta,interesuju me kapsule. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Great post , I'm following you , please follow me too :)

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam čula za ovaj brend, ali sve deluje zaista dobro. Odlična recenzija draga! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  9. Sjajna recenzija, nisam ranije čula za ovaj brend ali planiram u budućnosti da ga probam. :)

    http://mojsminkeraj1.blogspot.com/2018/07/online-shop-manzara-fashion.html

    ОдговориИзбриши