понедељак, 15. мај 2017.

U koje proizvode treba uložiti malo više novca?

Nije me bilo par dana jer imam probleme sa cistama na jajnicima. Već sam pisala o tome u ovom postu i vratile su se i posle porođaja. Trenutno sam na terapiji Femisan A kapima i kada steknem utiske, pišem vam detaljni post. 
Za danas sam vam pripremila proizvode u koje treba uložiti novca i za koje mislim da vrede. Ovo su proizvodi koji ne moraju nužno da koštaju mnogo ali treba malo više dodati. Tokom godina sam shvatila da neki proizvodi stvarno vrede i da treba izdvojiti novac za njih. Sastojci su im dosta kvalitetniji i bolji. Uskoro vam pripremam post i o proizvodima na koje ne vredi da se troši novac jer postoje mnogo jeftiniji proizvodi iz te kategorije, a koji rade jednako dobar posao. 


U dobru masku za kosu vredi investirati. Kosa prvenstveno treba da bude čista i nahranjena. Postoje mnoge dobre maske za kosu, koje stvarno dubinski neguju kosu i prema svom tipu kose, trebate da ih birate. Macadamia maska za kosu definitivno zaslužuje svoje mesto ovde, kao moja omiljena, skupa maska za kosu. U rangu skupljih maski je najbolja jer neverovatno hidrira kosu i čini je mekom i zaglađenom. Definivno zalužuje toliko pažnju i vraćam joj se godinama. Cena je 1290 dinara za 100ml u Alexandar cosmetics-u.


Bez lakova ovaj post ne bi mogao da prođe. :) Volim kvalitetne lakove i po mom mišljenju su Essie lakovi najbolji. Prvenstveno mi je bitno da nemaju štetnih sastojaka i da mi traju na noktima. Ovi lakovi imaju različitu formulu, od boje do boje ali su dugotrajni i traju i do 7 dana. Standardna cena im je nešto ispod 1000 dinara ali su trenutno na sniženju u Lilly drogerijama. Možete da pogledate ponudu i na njihovom sajtu. Ja ih najviše kupujem od Andrijane sa sajta Šopingholičarke.



Puder je osnova svake šminke. Bez njega lice ne izgleda lepo i ujednačeno. Treba uložiti u puder, posebno ako vam je koža, kao i meni problematična. Odličan puder za masnu kožu je Vichy Dermablend 3D correction. Ima veoma dobru prekrivnu moć, koja može da bude i potpuna. Ne oksidira i ne oseća se na licu. Daje mat efekat, koji traje nekoliko sati. Sve preporuke. Cena u Lilly online prodavnici je 2497 dinara. 


Pre svakog pudera treba naneti dobru bazu za lice. kada imate bazu koja je u skladu sa vašim tipom kože, onda puder se mnogo lepše nanosi i mnogo bolje "legne" na lice. Sephora Smoothing primer nema nešto visoku cenu ali uzela sam u obzir da ima samo 15 ml. Nanosim ga prstima i stvara mi silikonski sloj između kože i pudera pa isti izgleda savršeno. Nisam mnogo prajmera za lice probala do sada ali ovaj me je stvarno oduševio i mislim da treba malo više uložiti u ovakav proizvod. Cena je oko 1500 dinara u Sephora radnjama.



Posebnu pažnju treba posvetiti nezi kože. Iako mnoge devojke zanemaruju ovaj korak, on je izuzetno važan. Koža mora da se neguje bilo ona suva ili masna. Ako je koža ne nahranjena, deluje sivo i bez imalo prirodnog sjaja. Vichy Aqualia thermal krema za lice je jedna od najboljih hidratantnih krema za lice. Odlična je za večernju negu ali i kao podloga za šminku jer je lagana. Nije mi izazvala nikakve iritacije niti probleme na koži. Cena joj je 2307 dinara u Lilly online prodavnici. 


Tokom godina sam probala mnogo krema za problematičnu kožu. Probala sam mnogim načinima da stanem na put bubuljicama i vremenom sam shvatila da hormoni čine svoje iako se ja maksimalno trudim da negujem kožu. Kreme za bubuljice su mi pomagale delom i  La roche posay Effaclar duo + je najbolja krema za problematičnu kožu koju sam probala. Pomaže kod problema sa kožom i matira lice. Odlična je podloga za šminku i nije mi izazvala nikakve iritacije. Odličan je i gel za umivanje iz iste linije. Cena je 1754 dinara u Lilly online prodavnici. 


Do skoro nisam veliku pažnju posvećivala serumima. Mislila sam da ne trebam da svoju kožu opterećujem dodatnim proizvodima ali to nikako nije tačno. Serumi neguju i pospešuju dejstvo kreme i drugih proizvoda za negu. Koža je nahranjena i meka i samim tim mnogo lepše izgleda. Lierac Mesolift serum za lice sam dobila na poklon i oduševila se. Definitivno je jedan od najskupljih proizvoda za negu, koji sam koristila ali vredi svaki dinar. Prelepo hidrira i osvežava kožu. Cena u Srbotrade apoteci je 5818 dinara.


Proizvodi za osvežavanje lica i sužavanje pora su neophodni masnijoj koži. Moja koža ima veoma masnu T zonu i proširene pore. Vremenom kako sam koristila razne proizvode za bubuljice, koža je izgubila zdrav sjaj i počela sam da koristim Caudalie beauty elixir za lice. Sjajan proizvod, koji dodatno neguje i pomaže u borbi sa proširenim porama. Ima alkohola u sebi i specifičan miris ali meni nije smetalo. Cena ovog proizvoda je 3900 dinara u Galenpharm apoteci. 


Sa toplijim vremenom kreće i posebna nega za lice. Veliku pažnju posvećujem proizvodima za zaštitu od sunca jer bez njih koža ubrzano stari i veći je rizik od nastanka bolesti. Koža je naš najveći organ i treba joj posvetiti maksimalno pažnje. Bioderma Photoderm AKN Mat Fluid je godinama moj izbor kada krene toplije vreme. Brzo se upije i ne ostavlja film na licu. Do sada mi se nikad nije desilo da sa njom izgorim. Trenutno je na akciji u Farmanea apoteci i košta 1498 dinara. 

Nadam se da vam se svideo post. Ovo je samo moje mišljenje i naravno da postoji brdo jeftinih a efikasnih proizvoda ali moje mišljenje je da za neke treba ipak izdvojiti malo više. Volela bih da pročitam vaše predloge za proizvode u koje treba uložiti novac.

16 коментара:

  1. Ja obožavam Macadamia ulje za kosu, a La roche posay Effaclar duo kremu sam prvi put probala pre nekoliko meseci i u potpunosti se slažem sa svim što si o njoj napisala - zaista je odlična i vredi je kupiti. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  2. Dodala bih i piling za telo :) Ja licno koristim Mark, imam i jeftinije verzije ali mu ne mogu prici :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja do sada nisam koristila nijedan od ovih proizvoda- jer mi je cena uvek bila previsoka za moj budzet😊😢...

    ОдговориИзбриши
  4. Zanimljiv post. :) Prokomentarisala bih lakove za nokte. Kada ih kupujem, uvek gledam da nađem neke sa srednjom cenom. Ovi 50- 100 din. bukvalno nikakvi nisu! Kvalitet: 0! Kupujem neke koji koštaju oko 200- 300 din. Nije mnogo skupo, ali je kvalitet mnogo bolji. Iskreno, gledam da ne trošim mnogo novca na lakove jer ih istrošim za mesec dana, ali s druge strane, nokti su mi mnogo bitni, ine bih dozvolila da ih uništim zbog 100- 200 dinara.

    https://anasbloggerlife.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti najjeftinisu su bas skart :( ne znam, meni najvise Essie odgovaraju i u njih se kunem :D sve zavisi od zene do zene :) mnogima odgovaraju i ti od 100 dinara :D

      Избриши
  5. Odlicna ideja za post draga :* Slazem se sa tobom u potpunosti :)

    ОдговориИзбриши
  6. Fantastican post! Slazem se u potpunosti da u odredjene proizvode za negu svakako treba uloziti malo vise novca. Posebno kada je rec o nezi lica.
    Pozz

    ОдговориИзбриши
  7. Mnogo bih volela da probam Essie lakove za nokte, ali nikako da prištedim. :D

    http://couturecase.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Slažem se za Bioderma proizvode i LRP, sve ostalo može i ne mora, ima što se mene tiče jednako dobrih a povoljnijih :)

    ОдговориИзбриши