недеља, 29. јануар 2017.

Sajt Moje krpice - moje mišljenje

Dobrodošle :) 

Već nekoliko godina sam članica sajta Moje krpice prošla sam kroz razne situacije pa sam rešila da iznesem svoje mišljenje. :) Kao član sa 135 utisaka mislim da sam kompetentna da ukažem na pozitivne i negativne strane ovog i sličnih sajtova. Na drugim sajtovima nisam član sem na sajtu Šopingholičarke, na kom kupujem samo od Andrijane88 pa nemam iskustva sa drugim članicama.


Sajt koji je namenjen prodaji, kupovini i razmeni stvari kao što su kozmetika, garderoba i nakit. Veoma popularan sajt i na njemu možete pronaći mnoge lepe stvarčice.

Kao devojka iz unutrašnjosti, kojoj drogerije i velike parfimerije nisu na dohvat ruke, tražila sam sajt gde mogu da pronađem kozmetiku koja mi deluje zanimljivo i o kojoj čitam na blogovima. Prvenstveno sam imala želju da probam nove Essence kolekcije, Catrice kozmetiku, Manhattan, kao i skuplje brendove kao što su Too faced i Sephora. Obožavam da mažem nokte pa mi je uvek bio potreban "još jedan" lak. :D

U početku sam kupovala jeftinije brendove i to uvek nove proizvode a kasnije sam prešla i na skuplje brendove. Kao što sam kupovala kozmetiku i šminku, tako sam i prodavala svoju. Mahom sam prodavala kozmetiku koju dobijem i šminku koja je bila posledica impulsivne kupovine. Ja sam zaluđenik sniženjima i meni može da se proda i traktorska guma, samo da je na extra sniženju. :D 
Vremenom sam se odvažila da menjam kozmetiku sa drugim članicama i bilo je predivnih razmena ali bilo je i onih gde nismo našle zajednički jezik. Naime, postoji mnogo članica koje povećavaju svoju cenu ako radite razmenu. To me je mnogo nerviralo. Ako ja stavim određenu cenu i hoću da se menjam sa nekim u rangu te cene, zašto ti više ceniš svoj predmet? Ne možemo da prodajemo predmete kao u radnji jer sajt nije radnja i svi hoće da kupe jeftinije stvari. Drugi problem je poštarina, tako da cena mora da se koriguje u skladu sa tim. 
Neke članice sajta sam i lično upoznala i predivne su ali ima i članica koje ne odgovaraju na poruke iako hoćeš nešto od njih da kupiš. Sajt često koči ali slala sam i po nekoliko poruka da hoću neki predmet i jednostano ne odgovaraju a na sajtu su. Ili ne žele da daju detaljnije informacije o predmetu.
Fake šminka je nešto čime je sajt preplavljen, još vas ubeđuju da je šminka original. O ovoj temi može roman da se ispiše ali mislim da svaka devojka treba da ceni sebe i to šta je do sada uložila u svoju lepotu pa ne treba da se upropasti kopijama. Šminka nije dermatološki ispitana i niko ne garantuje šta je u njoj od sastojaka. Kopije se na sajtu prodaju za par hiljada dinara a na kineskim sajtovima po par dolara, tako da su ovo precenjene kopije. Za taj novac može da se kupi šminka koja je kvalitetnija, prošla je kontrolu i znate šta kupujete. Ja se stvarno ne bih igrala da na oči ili usne stavim nešto što nije ispitano jer sam se upropastila već jednim tonikom sa sajta i znam kakave su posledice. Naime, kupila sam nekoliko kozmetičkih proizvoda koji su novi i pitala sam da li su u roku trajanja, članica je rekla da jesu i na svim proizvodima sem na toniku je stojao rok. To sam nažalost videla tek kada su mi proizvodi došli. Tonik je imao čudan miris ali pošto je bez alkohola i nikad ga nisam koristila a članica ima dosta utisaka rešila sam da probam. Posle nekoliko korišćenja sam dobila toliko jaku alergijsku reakciju da je ona jedna od razloga da prestanem da pišem blog. Po celom telu su mi izašli pikovi i brdo bubuljica, koža me je užasno pekla i svrbela. Trebalo mi je dva meseca da se vrati u normalu. Tako da savetujem da uvek kupujete kozmetiku u roku i to da vam slikaju datum. Takođe sam čitala da se prodaju parfemi i po deset godina stari, tako i da na to obratite pažnju. 
Ovaj post nije namenjen da kritikujem sajt već da skrenem pažnju na neke probleme sa kojima sam se ja susrela. Na sajtu postoje divne članice ali ne dolaze toliko do izdražaja od prevaranata i članica koje svakog dana postavljaju jedne te iste predmete. 
Na sajtu se još uvek mogu naći predmeti po povoljnim cenama ali morate da lepo istražite i da kupujete od devojaka koje vam ulivaju poverenje. Mnogo puta sam kupovala od članica bez, ili sa malo utisaka i super sam prošla jer su ulivale poverenje i lepo opisale predmete, sa detaljnim slikama. Isto tako sam kupovala od članica sa dosta utisaka i nisu ispoštovale dogovor ili nisam bila zadovoljna robom. Lično ne ostavljam negativne, sem jednom kada sam bila prevarena i poslata mi je potpuno druga roba. Uvek gledam pozitivno na to da mogu da kupim nove Essie lakove na sajtu za 350-400 dinara, Sephora kozmetiku i šminku, Too faced i mnoge druge brendove i zato se uvek vraćam sajtu. 

Kakva su vaša iskustva sa ovim i sličnim sajtovima?





5 коментара:

  1. Imam nalog na sajtu moje krpice, za sada sam prodala bar stvari i uvek je sve bilo u redu, medjutim, kada zelim da kupim nesto uglavnom (nisu sve) su clanice drske i bezobrazne, a mi zelimo samo da vidimo sta cemo to naruciti i kupiti, uglavnom se ne dogovorimo jer ne dobijem sve potrebne informacije o proizvodu. To se desilo puno puta. Da li mozes da napises profile od kojih rado kupujes sminku? Uglavnom Sephora, Too Faced? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnoge clanice misle da su Bogom dane i da trebas da ih molis da ti nesto prodaju :/ svaka cast clanicama koje su divne i ljubazne :) Too Faced i Sephoru uvek ali uvek kupujem sa profila koji imaju po jedan ili dva predmeta tog brenda. Zeznula sam se sa profilima koji imaju brdo sminke jer sam dobila proizvode koji su punjeni necim drugim ili su kineski. Obavezno izguglaj razlike izmedju prave i fake sminke, da te ne prevare. Takodje kupujem od jedne devojke iz Novog Sada koja mi narucuje sa stranih sajtova a ne placam carinu i super mi je to jer ne brinem :) ;)

      Избриши
  2. Pre par godina sam se registrovala tamo. Okačila neku garderobu.
    Na njihovom forumu sam čitala da retko kupuju od nekog ko nema utisaka, da je puno prevaranata. Posle nekog vremena sam odustala, šta će meni to.
    Svoju garderobu sam poklonila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tacno je, clanove sa malo utisaka veci clanovi izguraju sa sajta nazalost :( a prevaranata i bolesnika je pun sajt :/

      Избриши
  3. Ja sam clan tog sajta vec godinama. Ranije sam prodavala i menjala odecu i bilo mi je bas zanimljivo. Nakupila sam skoro 200 utisaka :D Toliko o tome. Da, naravno desi se tu i tamo neka ispala i neko pokusa nekog da prevari, ali sve u svemu meni se dopada sajt. Ovde u Francuskoj ima jedan po slicnom pricipu, mada je ovde mnogo bolje jer novac se prenosi iskljucivo elektronski i prenosi se samo u slucaju da je kupac oznacio da je primio paket i da je zadovoljan.

    Dopada mi se tvoj post :) :*

    ОдговориИзбриши