недеља, 23. април 2017.

Nyx The go-to Wanderlust paleta



Svi znate moju opsednutost paletama i lakovima za nokte. Imam ih puno ali nikad previše. :) Danas vam predstavljam Nyx paletu senki sa hajlajterom, rumenilom i bronzerom. Ovo je jedna od retkih paleta koju mogu celu da koristim i da mi boje odgovaraju.


Kada su senke u pitanju najviše koristim tople i šimeraste boje, volim zemljane boje u svim tonovima. Ne volim plave senke nikako i ne stoje mi. Hajlajtere i rumenila ne biram, imam ih razna i stavljam ona koja mi se uklapaju uz celokupan make up. Kod bronzera ne volim da bude narandžast jer izgleda prljavo. Retko kada konturišem lice pa stavljam bronzer, jedino za specijalne prilike. Za svakodnevnu varijantu nikako i mislim da izgleda ružno i napadno.



Nyx paleta dolazi sa 6 senki, čija je gramaža po 1,7 grama i sa hajlajterom, rumenilom i bronzerom, čija je gramaža po 2,5 grama. Jedna zaista velika paleta i imam je dugo a vidi se koliko sam malo potrošila. Cena joj je 1730 dinara i možete je kupiti u Alexandru ili preko njihovog sajta.


Senke su pigmetovane, truse se minimalno i na granici su sa kremastim. Lako se blendaju jedna sa drugom i sa drugim senkama.  Stoje na očima ceo dan, bez mrdanja. Uvek koristim bazu, da li sa ovim ili sa drugim senkama jer imam problem sa masnim kapcima, tako da ne mogu da kažem kako ove senke stoje bez baze ali sa bazom su savršene. Ne rasipaju se na licu i ne izgledate kao panda sa njima.


Na slici sam prikazala sve boje samo obrnutim redom nego u paleti, prvo sam nanosila senku iz donjeg pa iz gornjeg reda i tako redom pa zato ne počinje od bele senke, već od one ispod nje. :)
Sve senke su nanošene bez baze i iz dva nanošenja prstima. To definitivno govori o njihovoj pigmentaciji. 


Prva boja je braon, sa breskvastim podtonom. Na slici izgleda slično kao bronzer za lice ali dosta vuče na breskvu i u sebi ima sitno samlevene šljokice, koje su jedva vidiljive.
Druga boja je bela, prava satensko bela. Nije hajlajter boja jer je beličasta ali se predivno presijava. Koristim je za unutrašnjost oka i jer da svežinu oku. Nema u sebi šljokice.
Treća je zlatna boja ali ne previše žuta, niti napadna. Prelepa boja i baš je volim. Nema šljokice u sebi.
Četvrta je boja roze zlata. Predivna boja i moja omiljena, iako nisam preterani ljubitelj roze senki. Mislim da sa njima delujem bolesno ali ova je zaista posebna. Ima satenski finiš, bez šljokica.
Peta je satenska tamno braon boja sa dosta ljubičaste u sebi. Najtamnija boja u paleti i odlična je kao zamena za ajlajner ili za krajeve oka. Nema šljokice već blagi satenski finiš, skoro pa na granici sa mat senkama.
I poslednja je boja bronze. Topla boja sa kombinacijom crvene i braon. Šimerasta je, bez šljokica.


Kod dela za lice, moram da priznam da sam najviše bila radosna zbog bronzera. Dugo sam bila u potrazi za bronzerom koji nije ni malo šimerast niti naranžast i naišla sam na ovu paletu. Celu paletu sam kupila samo zbog njega.



Hajlajter je predivan, boja šampanjca sa primesom zlatne. Pigmentacija mu je odlična. Ne trusi se i fino se blenda na licu.
Rumenilo je kajsija narandžasto sa sitnim zlatnim šljokicama u sebi. Daje predivnu svežinu licu i zdrav izgled. Jedina mana mu je slabija pigmentacija pa morate da ga nanosite nekoliko puta. To je dobra stvar ako ste početnik jer sa ovim ne možete da preterate.
Bronzer je na granici sa kontur bojom. Mat je i nema nikakve šljokice u sebi. Prepigmentovan je i lako može da se pretera i da opičite zulufe. :D Mora dobro da se otrese četkica i da se nanese blago na lice pa tek onda da se blenda. Ne treba vući četku po njemu jer se tada mnogo trusi već blago tapkati.


Evo kako izgleda bronzer, rumenilo i hajlajter na licu. Hajlajter sam namerno više stavila da bi dobile predstavu kako izgleda na licu jer je njega baš teško uhvatiti po dnevnom svetlu. Rumenilo se ne vidi toliko ali daje zdrav izgled licu. Ovu paletu sam još koristila u postu o mom brzinskom, svakodnevnom šminkanju, pa možete da pogledate i tamo kako izgleda. :)


Predivna paleta i definitivno vredi svaki dinar. Kako se vama čini? :)

19 коментара:

  1. Baš mi se dopada :) dopada mi se i druga verzija ove palete :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prelepa je stvarno :) drugu nisam imala prilike da probam ali je na izgled bas lepa :) <3

      Избриши
  2. Malo je toplija za moj ukus, ali sve boje senke mi se dopadaju osim zlatastih. Same boje su divne, ali ne na meni, ja sa njima izgledam bolesno, pa ih zaobilazim.
    Hajlejter mi se čini savršenim a tebi odlično stoji i ovo rumenilo!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno je pigmentovana, divna paleta :) <3

    ОдговориИзбриши
  4. Paleta je prekrasna ,oduševljena sam bojama!
    Ovo su doslovno boje koje nemaju greške, idealne za svako godišnje doba!

    Super recenzija, odličan blog imaš, zapratila sam te nadam se da ćeš uzvratiti. ♥
    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  5. Paleta je predivna, posle dužeg vremena mi se sve boje u jednoj paleti dopadaju. :) Odličan post, baš mi se sviđaju svočevi. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Divna paleta, baš po mom ukusu, a o bojama za lice da i ne govorim savršenstvo... Baš je praktična i za putovanja. Odličan i temeljno napisan post, baš sam uživala u čitanju! :*

    ОдговориИзбриши
  7. Slike su prelepe, palete je savršene, svidjaju mi se sve nijanse :)
    http://tinabeautyfashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  8. Ova paletica izgleda jako simpaticno! Super post, nijanse su divne !

    ОдговориИзбриши