среда, 21. јун 2017.

FemiSan A kapi i kapsule


Femisan A je prirodna formula namenjena ženskoj populaciji. Odabrano lekovito bilje na prirodan način reguliše menstrualni ciklus i hormonski disbalans. Može se koristiti u prevenciji pojave cista i upala uro-genitalnog trakta. Pozitivno utiče na plodnost i očuvanje zdravlja žena u periodu od puberteta do menopauze.
Ono što je izuzetno važno da se zna je da su Femisan A potpuno prirodne kapi bez ikakvih kontraindikacija. Ove kapi uravnotežuju funkcije u organizmu. Ne sadrže hormone, niti konzervanse. Uz pravilnu upotrebu, mogu se neograničeno dugo koristiti.


Žene tokom reproduktivnog perioda najčešće se susreću sa nekim od sledećih tegoba:

  • ciste na jajnicima
  • miomi na materici
  • poremećaji menstrualnog ciklusa
  • bolne menstruacije
  • endometrioza
  • PCOS - sindrom policističnih jajnika
  • fibrocistične promene u dojkama
  • ženska neplodnost - sterilitet
  • ranice na grliću materice
  • PMS

Drage naše dame, znamo da je u savremenom svetu naš život ispunjen žurbom, obavezama i stresom, zato je veoma važno da idemo na redovne ginekološke kontrole na svakih 6 meseci , ali i za prevenciju kroz lekovito bilje.

Sastav
Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba.

Dejstvo
FEMISAN A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Koristi se kao dopuna ishrani na bazi mešavine biljnih sastojaka koja doprinosi očuvanju normalnog fiziološkog stanja žena u periodu od puberteta do menopauze.


O svom problemu sa policističnim jajnicima sam pisala u ovom postu. Posle porođaja mi se ponovo pojavila velika cista na desnom jajniku i počeli su bolovi. Pošto dojim i ne mogu da se vratim ponovo na hormonsku terapiju, jedino rešenje su bili prirodni lekovi. Probala sam sa čajevima ali nisu pomogli. Čula sam za FemiSan A kapi i rešila sam da probam. Poslala sam poruku njihovoj zvaničnoj stranici na Facebook-u i rekli su mi da smem da koristim kapi jer je količina alkohola veoma mala. Počela sam da pijem 3 puta po 30 kapi, rastvoreno u čaši vode. Pije se pre jela. Jedna bočica mi je trajala 10 dana. Posle nekoliko dana su bolovi postali jači i počele su da mi izlaze nove bubuljice. Čitala sam različita iskustva i mnogim ženama je u početku gore, dok im se ne regulišu hormoni. Posle 10-ak dana su bolovi prestali i dobila sam ciklus. Posle porođaja sam dobila dva normalna ciklusa i posle toga nisam dobila 2 meseca. Sa ovim kapima sam dobila ciklus posle prestanka bolove i posle nekih 2 nedelje korišćenja. Ciklus nije bio obilan i bolan. Pošto imam osetljiv želudac i ne podnosim baš lepo alkoholne kapi, prešla sam na njihove kapsule.



Kapsule su istog biljnog sastava kao i kapi. Nemaju alkohola u sebi a dodata je zlatna maka i cink. 


FEMISAN A plus Maca, kapsule je prirodna formula koja doprinosi održavanju normalnih fizioloških funkcija reproduktivnih organa kod žena.

FEMISAN A plus Maca, kapsule doprinosi:
Normalnoj plodnosti i reprodukciji, normalnoj sintezi DNK i proteina i ima ulogu u procesu deobe ćelija.
Regulaciji hormonske aktivnosti i zdravlju reproduktivnih organa.
Smanjenju menstrualnih nelagodnosti.

FEMISAN A plus Maca, capsule je potpuno prirodni proizvod na biljnoj bazi bez neželjenih dejstava. On balansira telesne funkcije i čuva zdravlje žena, od puberteta do menopauze. Ne sadrži hormone niti konzervanse. Ako se upotrebljava prema uputstvu, može se koristiti neograničeno dugo.

SASTAV

U sastav preparata ulaze ekstrakti sledećih biljaka:
Virak (Alchemilla vulgaris)
Hajdučka trava (Achillea Millefolium)
Neven (Calendula Officinalis)
Crveni zdravac (Geranium macrorrhizum)
Koren zlatne make (Lepidium meyenii)
Rusomača (Capsella bursa-pastoris)
Cink


VIRAK (Alchemilla vulgaris)


Ova izuzetna biljka vekovima je poznata ženama koje su u njoj tražile spas. Ona olakšava predmenstrualne simptome, bolne menstruacije izazvane poremećajima kao što su endometrioza, adenomioza, miomi na materici ili infekcije. Odličan je adstringent zbog visokog procenta tanina. Zato nije efikasna samo kod ženskih tegoba, već i kod poremećaja organa za varenje, čireva, dijareje i krvarenja. Dokazano je da ima antitumorno dejstvo.


Hajdučka trava (Achillea Millefolium)


Poznata još iz antičkog perioda, hajdučica je spazmolitik – ublažava grčeve i bol, naročito u donjem stomaku, pa je veoma efikasna kod menstrualnih bolova ili nelagodnosti koje izazivaju druga oboljenja reproduktivnih organa.


Neven (Calendula Officinalis)


I biljka i cvet imaju jako antimikrobno dejstvo. Neven smiruje upale i veoma je efikasan u zaceljivanju rana i opekotina. Ne samo da pomaže kod poremećaja ženskih reproduktivnih organa, već pomaže i kod gastrointestinalnih poremećaja – čireva, zatvora i parazita. Odličan je diuretik i ta osobina naročito dolazi do izražaja tokom PMS-a kada pomaže kod izbacivanja viška vode iz organizma.


Crveni zdravac (Geranium macrorrhizum)


Ova biljka je u narodu poznata kao donosilac zdravlja i dugovečnosti. Zdravac smanjuje nadutost, što je još jedan od simptoma PMS-a. Pomaže zarastanje rana i opekotina, balansira krvni pritisak i deluje kao blagi sedativ. Ima jaka antioksidantna svojstva, pomaže organizmu da se oslobodi slobodnih radikala i tako jača imunitet. Uništava mikrobe i štiti jetru.


Zlatna maka (Lepidium meyenii)


Maka potiče iz surovih predela Anda gde vekovima odoleva ekstremnim vremenskim uslovima. U tradicionalnoj medicini koristi se preko 2000 godina kao lek za mnoge bolesti, za jačanje organizma i otpornost. Smatra se da maka efikasno otklanja simptome reumatizma, stimuliše metabolizam i otklanja depresiju. Jača pamćenje, efikasno eliminiše posledice stresa i post-traumatskih poremećaja, pomaže kod anemije, zadržavanja vode u organizmu i alkoholizma. Maka podiže nivo energije, balansira hormone i jača plodnost kako žena tako i muškaraca. Pomaže ženama tokom reproduktivnog perioda života, ali i tokom perimenopauze i menopauze.


Rusomača (Capsella bursa-pastoris)


Ova lekovita biljka reguliše krvni pritisak i jača srce. Veoma efikasno zaustavlja krvarenje i zaceljuje rane i opekotine. Pomaže kod menstrualnih i predmenstrualnih tegoba, produženog krvarenja i poremećaja ciklusa.


Cink



Ovaj esencijalni element igra krupnu ulogu u brojnim biološkim funkcijama: reguliše metabolizam, genetsku aktivnost, funkcije kostiju i mišića, mentalne funkcije, štiti ćelije, pomaže rast i razvoj, utiče na zdravlje očiju i vida, reguliše nivo insulina, aktivnost imunog sistema, ima antioksidantno dejstvo, štiti zdravlje kože... Cink je takođe neophodan za održavanje hormonalnog balansa i plodnost, kod žena i kod muškaraca.
 


U kutiji se dobiju 60 kapsule i pila sam 2 kapsule, pre ručka. Prošlo je 2 meseca od kada pijem kapsule i veoma sam zadovoljna njima i kapima. Jedino sa kapsula nisam imala nikakvih problema sa želudcem. Drago mi je što su napravili i kapsule, za sve nas sa osetljivim na alkohol. Sa korišćenjem kapsula mi se ciklus regulisao, bolovi su mi se smanjili i cista je dosta manja. Preporučuje se korišćenje od 6 meseci do godinu dana, s tim što se 2 meseca pije neprekidno pa se pravi pauza 2 nedelje. Sada pravim pauzu pa nastavljam da pijem dok mi se cista potpuno ne izgubi i dok mi se sve ne reguliše. Svim ženama bih preporučila da probaju sa njima jer su prirodne i ne mogu da pogoršaju stanje. Mnogim ženama iz mog okruženja su pomogle i tim iskustvima sam se i ja vodila i pomogle su i meni. Za sva pitanja možete da se obratite kompaniji Herba svet. Veoma su ljubazni i brzo odgovaraju i na Fb stranici i na mejl adresi herbasvet@yahoo.com

Da li ste vi koristile ove kapi ili kapsule i kakva su vaša iskustva? :*

14 коментара:

  1. Jako lepo napisana i detaljna recenzija :) I sama koristim ove kapi i prezadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična recenzija. Nisam koristila ove kapi i kapsule,ali drago mi je što su tebi pomogle.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман21. јун 2017. 10:57

    Jako lep post, kao i recenzija. Nisam koristila ove kapi.

    Moviemania: The Notebook | laAdda

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična recenzija. Koristila sam neko vreme kapi, kapsule nisam, znam da provereno pomažu protiv raznih boljki.

    Kathy's delight I Instagram I Facebook

    ОдговориИзбриши
  5. Kapi su odlicne,a kapsule bolje za plodnost zbog make..iscekujemo pozitivne rezultate kao za kapi.Vec ima trudnica oko mene,koje su za kratko vreme sa kapsulama ostale trudne.Znaci ipak nesto rade..javljam rezultate😀

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko dugo je proslo od koristenja kapsula a da su im pomogle oko trudnoce, ja ih koristim oko 10-ak dana.

      Избриши
  6. Da li je moguce da izostane menstruacija radi ovih kapsula? Nikad mi nije kasnila ovaj mjesec nisam dobila a trudnoca je iskljucena? Pihem ih vec 25dana 1x2tbl prije jela

    ОдговориИзбриши
  7. Ja koristim kapsule i koza mi je sva nastradala bubuljice po dekolteu su izlazile kao lude

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam koristila kapsule i jako sam razocarana,poremetile mi ciklus duze traju ukratko haos su napravile.

    ОдговориИзбриши