среда, 7. јун 2017.

Menta Padej - Striament i Jomelop E melemi


U ovom postu sam vam pisala šta koristim u borbi protiv strija i o Jomelop E melemu za ožiljke. U međuvremenu, mojoj rutini se pridružio i Striament melem za strije i danas ću vam pisati o njima. Koristim ih već dva meseca zajedno, samo njih i primetila sam da su mi strije i ožiljak od carskog reza dosta blaži. Neke sitne strije su se skoro povukle, tako da proizvodi zaista rade. Žao mi je što ih nisam koristila tokom trudnoće jer verujem da bi mi i tada preventivno delovali. Toplo preporučujem svakoj trudnici da proba. 
Celokupnu ponudu možete da pogledate na njihovom sajtu Menta Padej. Sem ovih melema imaju melem za lice, za telo, za opekotine, proizvode za kosu, kao i sirupe, masti i mnoge druge proizvode.


»Menta« doo Padej je osnovana 1978.godine sa ciljem da se na organizovan način bavi proizvodnjom, preradom i plasmanom lekovitog, začinskog i aromatičnog bilja. Ideja o izgradnji kapaciteta za preradu lekovitog bilja potiče iz saznanja da je Opština Čoka od davnina poznata po proizvodnji lekovitog i začinskog bilja i da raspolaže značajnim prirodnim potencijalom, u prvom redu postojanjem ekoloških uslova za gajenje navedenih biljaka. Sve veće interesovanje vlada za lekovito bilje i za veštine lečenja koje je vekovima razvila tradicionalna narodna medicina.
»Menta« doo Padej je svoj proizvodni program usmerila ka proizvodnji preparata od sirovina prirodnog porekla. Pored stalne kontrole sirovina i proizvoda u našoj mikrobiološkoj, hemijskoj i procesnoj laboratoriji, vrši se i redovna kontrola proizvoda u Zavodu za javno zdravlje Subotica. Proizvodnja se odvija u Čoki gde se nalazi pogon za proizvodnju melema, kozmetičkih preparata, sredstava za higijenu. Proizvodnja koju obavlja “Menta” doo Padej i njen proizvodni asortiman svojim kvalitetom u potpunosti zadovoljava stroge kriterijume koje postavlja tržište.
Neka naši proizvodi budu sastavni deo vašeg svakodnevnog života!
Preduzeće poseduje sertifikate sistema menadžmenta kvalitetom SRPS ISO 9001:2008, HACCP-a bezbednosti hrane i upravljanja zaštitom životne sredine SRPS ISO 14001:2005.
Nakon obustavljanja stečajnog postupka dana 19.03.2014.godine, vlasnik “Menta” doo Padej je Privredno društvo “Šaljić Melemi” doo iz Obrenovca.


Jomelop E

 

Melem za otklanjanje ožiljaka, keloida i posledica od opekotinaJomelop E melem je specijalno formulisana emulzija za spoljašnju upotrebu čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma značajnu komponentu fitopreparata JOMELOP E predstavlja specijalno odabrana podloga, u čiji sastav ulazi nerafinisano maslinovo ulje. Njegova glavna uloga je da obezbedi optimalnu reološku funkciju, zahvaljujući svom hemijskom sastavu (vitamini, polifenoli, steroli). Odličan rezultat melem je pokazao u otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.
SASTAV: Aqua, Extra virgin olive oil, Lanolinumanhidricum, Acidum stearicum, Lavender oil, Herbal extract, Euxyl K100 0,04%
DEJSTVO: Ovaj melem svojim pogodnim lekovitim sastavom vrlo efikasno deluje kod opekotina prvog stepena intenziteta, tako što odmah po stavljanju, na opečeno mesto bol umine i gubi se eritem (crvenilo) u relativno kratkom vremenu.
Veliki rezultat ovaj melem pokazao je u skoro potpunom smanjenju, odnosno otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.
NAČIN PRIMENE KOD OPEKOTINA: Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku. Ovo se postiže pranjem u toploj vodi sa sapunom uz upotrebu četkice. Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol).
Ovaj melem se upotrebljava kod tek nastalih opekotina,  gde je na opečenom mestu ostala
nepovređena koža zahvaćena jačim eritermom (crvenilom). Zato treba hitno reagovati,
tj.tamponom vate ili tuferom od gaze, opečeno mesto natopiti melemom, tako da opekotina bude stalno pod dejstvom melema, sve dok se crvenilo ne izgubi. Bol nestaje odmah po stavljanju melema na opekotinu koja se sasvim smiri kada se izgubi crvenilo, što može da traje 2-4 časa od momenta kada je melem stavljen na opekotinu.
NAČIN PRIMENE KOD OŽILJAKA I KELOIDA: Keloide deformisano nabrano tkivo (u narodu poznato pod imenom divlje meso) i ožiljke oprati mlakom vodom uz upotrebu dečijeg ili glicerin sapuna, a zatim to mesto osušiti čistim mekim peškirom. Tako pripremljeno mesto natopiti melemom i vrhovima prstiju blago masirati 5-10 minuta uz povremenododavanje melema. Ovo činiti ujutro i uveče pre spavanja. Kod starijih ožiljaka i keloida postupak je isti, samo što masaža traje 20-30 minuta uz primenu snažnije masaže. I u jednom i u drugom slučaju, uveče pre spavanja, na ožiljke i keloide staviti četvorostruku gazu natopljenu melemom i fiksirati je zavojem ili flasterom i tako provesti noć.
Terapija traje zavisno od starosti i veličine ožiljaka odnosno keloida.
NEŽELJENI EFEKTI: U dugogodišnjoj praksi nisu zabeležene neželjene pojave.
NAČIN ČUVANJA: Melem se čuva na sobnoj temperaturi zaštićen od svetla.
Pre svake upotrebe snažno promućkati.
PAKOVANJE: Plastična boca u 145 ml melema.
KONTROLIŠE: ZAvod za javno zdravlje Subotica
ROK UPOTREBE: 18 meseci


Ovaj melem svi hvale, kunu se u njega i ja sam jedna od njih. Porodila sam se pre 8 meseci i ožiljak se na nekim mestima skoro i ne vidi a strije su dosta blaže. Ovo mi je treća bočica i planiram da nastavim još da ga koristim. Mazala sam ga uveče ne delove gde imam ožiljke od strija i ožiljak od carskog reza a ujutru bih mazala Striament na ista ta područja. Čitala sam da je mnogim devojkama pomogao kod ožiljaka od bubuljica, tako da ga koristim nekad i za tu namenu. Jomelop E je gust ali se lepo razmazuje i brzo upija. Ostavlja kožu neverovatno mekom i nahranjenom. Ima dozer na vrhu pa ne može da izađe previše proizvoda. Od Katarine sa bloga Kathy delight sam dobila savet da ga koristim za zonu ispod očiju i zaista je delotvorno. Nahrani kožu bolje od mnogih krema. Takođe sam ga mazala kada sam imala jaku alergiju na ujede komaraca i koža se vrlo brzo smirila, tako da ima višestruku primenu. Košta 720 dinara u Apoteka-online. Ja sam ga plaćala oko 900 u mojoj lokalnoj apoteci, tako da pogledajte po apotekama gde je jeftiniji.

Striament emulzija za strije

 

Melem za sprečavanje strija i njihovo otklanjanje
Namena: Striament melem za strije se preporučuje kod svih uzrasta, bez obzira na pol, radi prevencije nastanka i tretmana strija, bez obzira na njihovu starost. Naročito se preporučuje u periodu trudnoće, adolescencije i kod nagle promene telesne mase. Osobine i dejstva: Striament melem za strije je specijalno formulisana emulzija za spoljašnju upotrebu čiju aktivnu komponentu čini standardizovani ekstrakt lekovitog bilja. Jednu od osnovnih komponenti nosača aktivnog biljnog ekstrakta ovog fitopreparata predstavlja prirodno nerafinisano maslinovo ulje koje, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, sprečava pojavu strija. Striament melem za strije čini kožu elastičnom i glatkom. Primenjuje se do potpuno estetski prihvatljivog rezultata.
NAČIN UPOTREBE: U toku trudnoće svako veče istuširati se toplom vodom, telo izbrisati mekim peškirom, a potom blagim utrljavanjem nanositi Striament na telo. Ovakvom upotrebom Striamenta koža ostaje nepromenjena. Postupak nastaviti još neko vreme posle porođaja. Posle porođaja za porodilje koje nisu upotrebljavale Striament postupak je isti izuzev što se nanošenje Striamenta vrši pod malo jačim pritiskom.
Postupak se ponavlja sve dok strije ne nestanu.
SASTAV: Aqua, Olive oil, Lancunum anhyorcum, Acidum stearicum, Fragrance 0,2%, Fludum extractum pinus strobju, Euxyl K100 0,04%.
KONTROLIŠE: Zavod za javno zdravlje Subotica
PAKOVANJE: 140 ml



Melem za stije je dosta ređe strukture pa ga koristim ujutru jer se uopšte ne oseća na koži i mogu odmah da se obučem. Preporučuje se za prevenciju, kao i za postojeće strije. Ima prirodne sastojke i maslinovo ulje. Ono što me posebno oduševljava je to što su mislili na pakovanje pa je ono suženo po sredini i ima "rebra" po sebi, što sprečava da bočica klizi. Mnogo puta mi se dešavalo da mi ispadaju proizvodi koji u sebi sadrže ulje. Moji utisci su i za ovaj proizvod pozitivni jer se rezultati zaista vide. Sve trudnice bi trebale da koriste ovakve proizvode od početka trudnoća. Ja sam koristila od dana kada sam saznala da sam trudna i nisam imala ni jednu striju do ulaska u 8.mesec. Posle toga mi je koža naglo popucala i bila sam puna strija, tako da se mažite kvalitetnim proizvodima. Ovaj melem košta 570 dinara i nije veliki izdatak, obzirom da traje dosta dugo. 
Na slici dole možete da pogledate kako oba izgledaju na ruci.


Da li ste probali ove proizvode i kako ste zadovoljne? :*

9 коментара:

  1. Ja bas nemam srece sa pronalazenjem, Jomelop E trazim vec 100 godina i nista :) Pokusacu ponovo, jer mi stvarno uliva nadu :)
    Hvala puno na postu o ovome♥

    Jana Lukic

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post draga,mislim da ce koristiti djevojkama koje takodje nisu bile trudne a imaju strije :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. Probaću Jomelop E, jer uvek raščešam ubode komaraca. :D Hvala na preporuci. Sve najbolje!

    Ana's blogger life

    ОдговориИзбриши
  4. Imam strije od naglog debljanja.. crvene su i roskasto-ljubicaste, jer su prije 3-4 mjeseca nastale.. sta predlazete? Jomelop e ili striament? nisam bas u mogucnosti kupiti oba.. ali kako citam Jomelop E je bolji..

    ОдговориИзбриши