среда, 31. јануар 2018.

Favoriti 2017.godine-šminka i lakovi za nokte


Kasnim sa postovima o favoritima 2017. ali nisam htela nikako da ih izostavim jer ima sjajnih proizvoda i definitivno ću im posvetiti pažnju. Podelila sam ih na šminku i lakove za nokte, o kojima pišem u ovom postu i na kozmetiku, o kojima ću pisati u nekom od narednih postova.


Imam dosta proizvoda i bilo mi je zaista teško da ih izdvojim ali sam gledala da biram baš one koje sam koristila stalno i koji su mi se baš dopali. Volim da isprobavam nove stvari ali ovo su proizvodi kojima sam se iznova i iznova vraćala.



Od praškastih proizvoda sam najviše volela Morphe 35 OS paletu senki, koja me je oduševila pigmentacijom i kvalitetom. Ne trusi se, traje ceo dan na očima i odlično se blenda. Kupila sam je od Ivs corner i nije bila uopšte skupa u odnosu na kvalitet i količinu. Zatim slede Catrice rumenilo, o kome sam pisala u ovom postu. Najviše sam ga koristila i daje svežinu i zdrav izgled licu, kao i Ingrid puder u kamenu, o kome sam pisala u ovom postu. Daje mat izgled licu a ne ostavlja praškasti film na koži. Možete da ga pronađete na sajtu Kozmetika i parfemi. Makeup revolution brend sam prvi put probala prošle godine i njihov Duo bronzer i hajlajter mi se dopao jer može odlično da posluži za konturisanje. Oba proizvoda su potpuno mat i hladna, lepo se blendaju, imaju odličnu pigmentaciju i cena je baš povoljna. Hajlajter  je kopija čuvenog The Balm hajlajtera i predivan je. Nisam ljubitelj hajlajtera i retko ih koristim. Kada to ipak činim, ovaj Mur hajlajter je moj prvi izbor. Oba MUR proizvoda su naručena sa stranice Makeup revolution Srbija. 



I vrapci na grani znaju da su Essie lakovi moji omiljeni i neću da davim time više ali moram da priznam da sam u 2017. godini podjednako bila oduševljena Catrice lakovima. Imaju divne boje, dugo traju na noktima i prekrivaju nokat u jednom sloju. O bronzanim Catrice lakovima sam pisala u ovom postu. Llums nadlak mi je odličan kao pomoć da mi se lak što brže osuši. Najviše mi se dopada što iako brzo osuši lak, ne skrati mu trajanja a to mi se dešavalo sa drugim nadlacima. Eveline tretman za nokte mi je obnovio nokte, kada su mi bili najgori. Pomaže da nokti budu čvršći i da brže rastu. Turpija, koju najviše volim i koristim je Essence dvostrana turpija, od kojih je svaka strana podeljena na po dva dela. Veoma je povoljna i najbolje mi radi posao.


O Oriflame uvijaču za trepavice sam već pisala i hvalila ga na sva usta, kao i o Essence maskarici za obrve. Nju sam naručila od Andrijane sa sajta Šopingholičarke. O fenomenalnoj Essence maskari sam pisala u ovom postu a o Catrice ajlajneru u ovom. Sa maskarom dobijate volumen i dužinu a trepavice su baš crne. Ajlajner mi se mnogo dopada jer je precizan a ljubitelj sam ajlajnera u olovci. Ima intenzivnu boju, mat je i brzo se suši Yves Rocher olovku za oči sam dobila na poklon i oduševila me je. Izuzetno je mekana a ne razliva se i ne preslikava. Odlično se reže i lako se radi sa njom. 


O Essence mat ružu za usne i olovci za usne sam pisala u ovom postu. Dovoljno je da kažem da olovke koštaju 130 dinara i da sam dokupila još tri boje. Meni su njihove olovke odlične i godinama ih koristim. Podjednako volim i Essence i Catrice ruževe a o divnom Catrice metalik ružu za usne i sjaju sam pisala u ovom postu. Nisam ljubitelj sjajeva ali ovaj je predivan. Daje divnu boju usnama i nije lepljiv. Loreal Lip paint ruž mi je privukao bojom, jer obožavam ljubičaste ruževe. Ima odličnu pigmentaciju, kremastu teksturu i klizi po usnama. Pakovanje je zanimljivo jer je tubica a unutar nje je sunđerasti aplikator. Ne suši se skroz, već je prijatan na usnama. 


I na kraju su ostali proizvodi za lice. Počećemo od Ingrid baze, koja mi je mnogo pomogla da prikrijem crvenilo. Moja koža je mešovita i osetljiva u isto vreme. Često mi izbije crvenilo i teško ga prikrivam, ova baza je odlična za tu svrhu. O njoj sam pisala u ovom postu. Zatim stavljam puder i moj omiljeni je Loreal Infallible 24 h matte, koji daje odličnu prekrivenost i drži lice dugo mat. Lepo se stopi sa kožom pa deluje prirodno, čak i sa dva sloja. Ne pomera se ceo dan i ne oksidira. Sve preporuke za ovaj divan puder. Zatim stavljam najbolji korektor na svetu a to je Essence korektor. I o njemu sam pisala i to u ovom postu. Lepo posvetli područje ispod očiju, ima odličnu pigmentaciju, ne uvlači se u borice i traje ceo dan. Cena mu je izuzeno povoljna, kao i Llums fiksatoru. Njega koristim kad hoću da mi šminka traje ceo dan, kao i kad hoću da povećam pigmentaciju senki za oči. Nanesem na četkicu fiksator pa senku i kada se nanese na kapak daje mnogo jaču pigmentaciju. 



Za mnoge proizvode sam radila recenzije pa nisam htela da dužim bespotrebno. Da li i vi koristite nešto od ovih proizvoda i kako vam se dopadaju?

6 коментара:

  1. Puno favorita nam se poklapa, imamo sličan ukus. Nikako da isprobam ovu Morphe paletu, ali savršeno izgleda ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Kod tebe ima dosta favorita :) Mojih ima manje. Sve sam islikala ali nikako da iskuckam post :-D Morphe paleta je predivna!

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajan izbor, kao i uvek draga! Neke stvari moram da probam! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  4. Divni favoriti, draga! ❤

    leylland.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Jako interesantni proizvodi, vecinu sam i sama probala i koristila tako da verujem da su zaista tvoji favoriti! Odlicna recenzija, super fotografije.

    Visit: My blog ♥ Malefica!

    ОдговориИзбриши