субота, 25. март 2017.

Macadamia četka i ulje za kosu :)


Već godinama sam verna Macadamia proizvodima i rešila sam da posvetim recenziju mojoj omiljenoj četki za kosu i ulju za obnavljanje kose. Kako imam tanku kosu i suve krajeve, imam i veliki problem sa petljanjem kose i pucanjem vlasi. Neretko češljam mokru kosu, mada to nikako ne preporučujem da radite ali ja to radim, nažalost. Kada sam imala dužu kosu nije bilo načina da očešljam kosu koja se osušila pa sam morala da je češljam mokru. Sada, kada sam skratila kosu manje se mrsi ali i dalje mi se pravi gnezdo na temenu. Obično perem kosu uveče i ako prespavam sa neočešljanom kosom ujutru se budim sa tim upetljanim gnezdom. Zato čekam da se kosa prosuši sama pa se očešljam i nanesem preparate za negu. 
Iako imam suve krajeve, moje teme se brzo masti pa moram da budem pažljiva sa preparatima za negu. Potreban mi je volumen kose pa mi treba nešto što će mi nahraniti kosu ali da mi sa druge strane ne oteža i ne slepi.  



Macadamia NoTangle četka za lakše češljanje kose 

 

Šta kaže proizvođač:
Macadamia Natural Oil NoTangle četka je specijalno dizajnirana da eliminiše i spreči lomljenje zamršene kose i omogući lakše raščešljavanje.
Koristeći inovativan dizajn fleksibilnih iglica, No Tangle četka lagano klizi kroz kosu, dok u isto vreme efikasno raščešljava zamršene krajeve. Idealna je za kosu sklonu mršenju, jer smanjuje njeno lomljenje i stvaranje ispucalih krajeva.
Macadamia Natural Oil No Tangle četka namenjena je za sve tipove kose, štiti je i pruža živost, sjaj i dugovečnost, a posebno je korisna za tretiranu i farbanu kosu.


Za ovu četku nemam reči koje bi je nahvalile dovoljno. O njoj sam pisala i u postu o favoritima 2016.godine.  Koju god četku da sam probala nije mi bila tako dobra kao ova, a probala sam mnoge. Isprobavala sam i klasične četke i drvene i četke za lakše češljanje, koje su bile na sličnom principu i uvek sam se vraćala ovoj. Koristim je sigurno oko 4 godine i nije pokazala neka veća oštećenja. Jedino se natpis izlizao i iglice su se na nekim mestima malo iskrivile ali to ne umanjuje njenu efikasnost. Zgodna je za držanje u ruci i lako se pere jer je cela plastična. 
Kada sam je kupovala bila je samo u ovoj boji, standardnoj za Macadamia proizvode a sada ima u drugim bojama. Očajna sam bila jer kod nas nije mogla da se nabavu u pink boji ali videla sam da sada na Alexandar cosmetics sajtu imaju u pink boji, kao i u plavoj i tirkiznoj. Definitivno sam zaljubljena u pink četku i ona je moja tiha patnja. :)
Cena ove četke je 875 dinara i vredi svaki dinar ako imate problema sa petljanjem kose, kao i ja.


Macadamia ulje za obnavljanje kose

 

Šta proizvođač kaže:
Lekovito ulje idealno za sve tipove kose, a naročito za suve i oštećene krajeve.
Prednosti: intenzivno ishranjuje kosu, čineći je dugotrajno glatkom i lakom za raščešljavanje. Kosa je ultra glatka, sjajna i laka za dalje održavanje. Ulje se trenutno apsorbuje, ne čineći kosu masnom. Dokazano produžava vek trajanja boje, sprečavajući da kosa izbledi. Predstavlja prirodnu zaštitu od UV zračenja. Smanjuje vreme sušenja mokre kose za neverovatnih 40-50%.


Kao što sam napisala, imam veliki problem sa suvim krajevima i moram stalno da koristim ulja i kreme za kosu, koje se ne ispiraju. Volim da menjam proizvode ali godinama unazad uvek imam ovo ulje u svom kupatilu. Kako mi se kosa posle nekog vremena zasiti proizvoda, tako ja menjam i vrtim u krug. Trenutno imam ovo Macadamia ulje i još dva ulja i kremu za kosu pa ih stalno menjam. Kada sam čitala o ovom ulju videla sam da se mnoge devojke žale da im smeta silikon kod ovog i sličnih proizvoda ali ja volim takve proizvode. Meni lično retko kad odgovaraju proizvodi koji su isključivo na prirodnoj bazi pa mi tako i prirodna ulja samo zamaste kosu. Prirodna ulja stavljam pre pranja i isperem ih a ulja na bazi silikona posle pranja.


Ovo ulje dolazi u različitim pakovanjima i u Alexandru, koji mi je blizu nikad ne mogu da pronađem veće pakovanje pa stalno kupujem ovo od 10ml. Definitivno ću morati da naručim sa njihovog sajta neko u većem pakovanju jer ona imaju i pumpicu za lakše apliciranje. 


Ulje je gusto i lako se razmazuje i utrljava u kosu. Potrebna je mala količina za krajeve kose pa samim tim i dugo traje. Meni ovo malo pakovanje traje po 6 meseci jer ga rotiram sa drugim preparatima ali kada sam ga koristila samostalno, trajalo mi je između 2 i 3 meseca.
Miris ulja je izuzetno prijatan, kao i ostali Macadamia proizvodi.
Cena ovog malog pakovanja je oko 400 dinara. Postoji još i u pakovanju od 30 ml i u pakovanju od 125ml sa pumpicom, čija je cena 2990 dinara.


Sem četke i ulja iz Macadamia porodice sam probala i masku za kosu i kremu bez ispiranja. Maskom sam oduševljena i jedna je od najboljih koje sam probala. Definitivno opravdava svoju cenu.
Da li ste probale nešto od Macadamia proizvoda i kakvi su vam utisci? :*

8 коментара:

  1. Četka je sa-vr-še-na i ne menjam je od prvog dana! I moja kose se mrsi strašno jer je još i prirodno suva i kovrdžava, pa me ova četka spasava bolnog češljanja :D
    Kažeš da se budiš sa još umršenijom kosom? Jesi li probala da spavaš sa spletenom kosom u pletenicu ili tako nešto? Ja tako spavam pa se ujutru vrlo lako očešljam :)

    Healing ulje mi je bilo ok, ali kako sam ja jedna od tih kojoj ne prijaju silikoni, nisam ga više kupovala kada sam ga jednom potrošila :) Ako je Alexandar Cosmetics dobavljač u radnji u kojoj kupuješ, radnice mogu da ti izađu u susret i naruče ulje u većem pakovanju za tebe da stigne u radnju, da ti izbegneš plaćanje poštarine. Meni su tako jednom izašle u susret kada nisu imali u radnji jedan Lovea losion za telo. Njima roba ionako stiže odatle, mogu da ubace i ulje za tebe :) Ti lepo ostaviš njima kaparu i broj telefona da te nazovu kada stigne i svi zadovoljni :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto delimo ljubav prema cetki :D probala sam ali mi je nezgodno i u pola noci mi se desavalo da skinem gumicu i raspetljam kosu :/ zato sam mislila da ce da mi bude spas kratka kosa ali nazalost nije jer se i dalje petlja. Pitala sam da mi naruce i sve je bilo da ce da dodje, pa dodji sutra pa krajem nedelje i odustala sam. Nisu bas ljubazne radnice ali sta da radim. :)

      Избриши
  2. Ulje nisam koristila, ali je ova četka savršenstvo. Šteta je ne posedovati je!
    Imam je već nešto više od godinu dana i preporučujem je svima.

    ОдговориИзбриши
  3. Idem da kupim ovu četku po preporuci😊 Pogledaj moj blog ako želiš😊

    ОдговориИзбриши
  4. Ova cetka je savrsena! Ja ne znam kako sam se cesljala pre nje! :-D Isto sam je nahvalila na blogu. :-) Nisam probala nista drugo iz njihovig asortimana, ali sam cula da je ulje strava. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahah to je tacno, ne znam kako sam zivela bez nje :D probaj, imaju super stvari :) <3

      Избриши