субота, 18. март 2017.

Moja trenutna nega lica. Tretman Airolom


Kako moje lice izgleda bez šminke ste mogle da vidite u postu o La Roche Posay Effaclar Duo + Unifiant kremama. Već godinama imam problem sa bubuljicama i masnom kožom. Pilule za kontracepciju su mi držale lice pod kontrolom ali u trudnoći, i sada posle porođaja mi se stanje kože pogoršalo. Dermatolog mi je preporučio tretman Airolom i na tom tretmanu sam 3 meseca. Vidim promene ali nisu toliko značajne. Veliki mi je problem crvenilo i suvoća kože, koji imam zbog ove kreme. Ova krema se baš teško nalazi i nigde nisam mogla da nađem novu tubu, pa pošto ovu potrošim probaću Sona kremu za bubuljice, koja je na sličnom principu a ima je u svakoj apoteci. 


Čišćenje lica:

 

Za umivanje mi je dermatolog preporučio ovaj Doctor's antibakterijski sapun sa uljem peperminta. Jako je povoljan sapun, košta oko 170 dinara i lepo očisti kožu. Kao i sa drugim proizvodima za umivanje i sa njim se umijem dva puta, kako bih lepo skinula masnoću sa kože. Kada ne koristim Doctor's sapun koristim Dove. To je tokom perioda kada mi je lice mnogo iziritirano pa me Doctor's sapun peče i pravi mi veće crvenilo. I Dove sapun je jako povoljan, košta oko 100 dinara. Posle umivanja čistim lice i dobro su mi se pokazala ova dva tonika, Garnier Essentials sa grožđem i Nivea tonik za masnu kožu. Lepo mi očiste lice i ne isušuju. Oba su jako povoljna, koštaju oko 400-500 dinara i ne znam koje su mi ovo bočice po redu. Balea piling sa kajsijom mi je najbolji piling za lice i ne menjam ga godinama. Sada ga slabije koristim jer mi je koža osetljiva i sam Airol vrši piling. Košta oko 200 dinara i dugo traje jer je baš gust. Avon Volcanic Iceland maska za lice mi je bila u favoritima i zaista je preporučujem za brzinsko čišćenje kože. Koštala je na sniženju oko 250 dinara.


Nega lica:



Melproscar-D melem sam dobila isto preporuku od dermatologa jer je veoma gust i sadrži biljna ulja pa će mi vlažiti kožu. Njega koristim ujutru, kada ne idem nigde i po ceo dan sam u kući jer se sijam kao tepsija sa njim. :) Ne mogu da kažem koliko mi je on baš pomogao za bubuljice jer ga koristim uporedno sa Airolom ali za vlaženje kože ne pomaže toliko. Koštao je oko 800 dinara. Morala sam na svoju ruku da dodam Eucerin Aqua porin i Nivea Pure&natural kreme, koje sam i pre koristila i pokazale su mi se kao odlične. O njima sam pisala u godišnjim favoritima.  Kreme za područje oko očiju mažem kao luda jer mi je to područje izuzetno suvo. Airol uopšte ne mažem blizu očiju i usana ali mi se ta područja suše. Toliko su mi u jednom periodu bila koža u lošem stanju da su mi kapci bili suvi i perutali su se. Usne mažem stalno i to deblji sloj balzama jer čim nemam balzam na usnama počinju da se ljušte i pucaju. Za poručje oko očiju koristim VZK antirid i Nivea kremu za područje oko očiju. Za sada su mi se dobro pokazale i o njima sam pisala u postovima o novitetima i o favoritima. veoma su povoljne i VZK košta oko 270 dinara a Nivea oko 450 dinara.  Planiram da probam Eucerin kremu sa ureom i nju sam pominjala u Wish listi. Kada mi je celo lice u očajnom stanju mažem Jekoderm, to mi je takođe dermatolog preporučio. Košta oko 200 dinara u apoteci. Nisam se nadala da će mi se lice nekad toliko izritirati ali nekad me je toliko peklo da nisam mogla da pričam ili da dodirnem kožu. Pošto Airol mažem na lice, vrat i leđa, dešavalo mi se da mi se na vratu otvore ranice, jer je koža tu baš tanka i osetljiva. Kada uzmem sve u obzir, nisam zadovoljna tretmanom Airolom. Mislim da nema nekih većih promena a prošlo je dosta vremena. Ipak je to agresivni tretman i trebali bi, po meni rezultati da budu veći. Dermatolog mi je rekao da se rezultati vide posle 2-3 nedelje i vide se ali minimalni. Posle 2 meseca su prestale da se pojavljuju sitne bubuljice ali su mi se pojavljile ogromne potkožne, koje bole i traju danima.Takođe, mitiseri su i dalje tu i dalje imam probleme sa njima i nije mi ništa Airol pomogao. Koštao je oko 700 dinara.
Meni su savetovali tretman Roakutanom ali pošto dojim bebu, to trenutno ne mogu da koristim.Videću da li je tretman Sona kremom bolji pa javljam utiske. 

Napominjem da se ovi tretmani sprovode isključivo po preporuci dermatologa. Nemojte da radite nešto na svoju ruku i da uništite kožu jer su ovo agresivni tretmani i mora da se prati stanje.

15 коментара:

  1. Odličan post ! Predivan blog <3
    Pogledaj moj blog i ako ti se svidi zaprati me,uzvratit ću : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман18. март 2017. 10:09

    Obožavam tvoje postove o nezi kože, veoma su korisni. 💞 💋

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Airol mozes kupiti u Grckoj, ja sam ga platila 2-3 evra.

    ОдговориИзбриши
  5. Imam masan tip koze tako da ne koristim vecinu proizvoda,ali cula sam za jekoderm,tacnije ,moja tetka je koristi i znam da ne moze bez nje.Jako je dobra ,i namenjena je suvoj kozi.Sve si lepo objasnila,predivan post draga! <3 https://anastasijakostic.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post draga, nisam koristila Airol, zvuči zanimljivo! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  7. Super post :) Bila sam kod dermatologa za onaj problem što sam ti pričala da imam, dao mi je neku kremu za lice i za telo... tolike sam probleme imala sa suvoćom lica perutanjem, crvenilom, i posle prvih par puta mazanja sve je nestalo nema crvenila, svraba, perutanja ma ništa živooo :) Ako budeš htela neke informacije o njemu piši mi ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, zeno blago tebi :D ti si resila muke jednom posetom a ja mucim muke vec koliko i samo menjam lekare :( pisem ti <3 <3 <3

      Избриши
  8. Odličan post i par pomenutih proizvoda sam probala, te delim tvoje mišljenje :) https://magicnisvetlepote1.blogspot.rs/?m=1

    ОдговориИзбриши