среда, 25. јануар 2017.

Bebini favoriti 2016.

Dobrodošle :)

Prošla godina je definitivno bila najlepša do sada jer smo dobili novog člana naše porodice, Magdalenu. Ona sada ima tri ipo meseca i ove proizvode je najviše koristila u poslednjem periodu. :) 

Kozmetika

 


Sudokrem smo dobili u porodilištu malo pakovanje od 10 grama i videli smo da nam odgovara pa smo dokupili veće pakovanje. Ovo je od 60 grama a postoji i od 80. Pomogao nam je kada je beba imala jak pelenski osip i od tada se ne odvajamo od njega. Imamo ga uvek u torbi, kada idemo negde. Pakovanje od 60 grama košta oko 450 dinara u apoteci a videla sam da ga ima i u drogerijama. 
Sebamed kupku koristimo od prvog kupanja i zadovoljni smo. Ovo pakovanje ima 200ml i pri kraju nam je, što znači da dugo traje. Ima ph vrednost 5,5 i nije izazvalo nikakve iritacije. Novo pakovanje smo kupili u Lilly drogerijama jer je na sniženju i košta 584 dinara. Koristimo i za telo i za kosu i ne planiramo da menjamo. :) 
Nuk makazice za bebine nokte imaju zaobljen vrh i veoma su male šanse da ogrebete bebu. Njima sečemo nokte bebi od prvog dana i veoma smo zadovoljni. Platili smo ih oko 350 dinara u apoteci. 
Nivea ulje za bebe koristimo po preporuci pedijatra za suvu kožu glave. Mažemo joj pre kupanja i ostavimo da upije oko pola sata i posle lepo isperemo. Kada su ovi hladni dani koristimo i za mazanje celog tela. Ima 200ml, lepo se razmazuje i ostavlja kožu mekom. Platili smo 315 dinara u apoteci.
Baby love puder za osetljivu kožu beba koristimo za pregibe i uvek nam je pomogao. Posle kupanja stavimo malu količinu i preko dana po potrebi, ako vidimo da se zacrvenela koža. Koštao je oko 200 dinara u Dm drogeriji.

Pelene


Kada su pelene u pitanju probali smo razne i beba se na sreću nije iritirala ni od jednih. Pisaću detaljan post o pelenama i razlikama u kvalitetu. Duže vreme koristimo trojku i to Violeta i Pufies trends. Kupili smo Pufies i četvorku ali nam je ipak velika i mora da sačeka. Pufies trends ima razne dezene i veoma su zanimljive. Ni sa jednim ni sa drugim pelenama nam se nije desilo da propuste. Jedini minus koje imaju i jedne i druge je taj što nemaju rastegljivu traku na leđima, što nama ne smeta ali znam da mnoge mame traže to pri izboru pelena.


Flašica i varalica

 

Magdalena nije ljubitelj varalica i ne prihvata uvek jer voli da gura ruke u usta. Probali smo mnoge varalice da joj ponudimo da bi promenila svoju naviku i jedina koju je prihvatila je Avent varalica za bebe od prvog meseca. Veoma je važno da pri kupovini varalice obratite pažnju da ona ima poklopac jer će vam veoma značiti. Dobili smo na poklon kao i Mam flašicu pa ne znam koja je cena. 
Mam flašicu smo dobili kada nismo znali koju da kupimo jer joj nije odgovarala ni Aventova ni Baby love cucla na flašici. Ovu je prihvatila od prvog dana i nju koristimo. Kada je napunila dva meseca kupili smo 2+ i super je prihvatila. Ova flašica ima 130 ml a postoje i veće.


Hrana i voda

 

Pošto sam pravila pauzu sa dojenjem zbog antibiotika, morali smo da pređemo na adaptirano mleko. Pre Humane smo koristili Hipp mleko, koje nije odgovaralo bebi i po savetu pedijatra smo prešli na ovo. Fino je prihvatila i lepo napreduje. Već duže vreme smo na dojenju sa dohranom po potrebi jer  moja beba već zna razliku između formule i mog mleka i nekad jednostavno traži formulu, ne prihvata ni moje mleko iz flašice. Košta 1070 dinara za 600 grama u apoteci. U pakovanju dobijete dve kese od po 300 grama.
Vodu koju koristimo je Aqua viva, ona nam potpuno odgovara i beba nju bez problema pije. Koristili smo Rosu u početku ali smo veliku muku mučili da popije vodu između obroka. Sa Aqua vivom nemamo tih problema. Obično kupujemo balon od 5 litara ili flašu od 2,5 jer je tako isplativije.



 Deterdžent za pranje veša




Chicco tečni deterdžent koristimo od prvog dana za pranje bebine odeće. Ovo nam je treće pakovanje i veoma smo zadovoljni. Lepo pere,hipoalergenski je i sadrži aloe veru. Ima 1,5l i namenjen je za 27 pranja u mašini. Košta oko 600 dinara.



Koji su vaši bebi favoriti? :) 
Do sledećeg posta ljubim vas :*

Нема коментара:

Постави коментар