среда, 22. фебруар 2017.

Područje oko očiju

Sa korišćenjem krema za oko očiju sam počela oko 22. godine i tad su mi trebale samo kreme za hidrataciju. Sada sa skoro 26. kreću i prve bore pa se okrećem takvim kremama. U početku su mi mnogi pričali da pošto imam mešovitu kožu meni ne trebaju kreme za to područje, da sam još mlada, da ću samo da pogoršam stvari, da je krema za lice dovoljna... Jedina stvar po meni je tačna da možete da pogoršate stvari ako previše rano koristite kreme za bore i to sa agresivnim sastojcima. Moja koža lica je godinama tretirana raznim sredstvima protiv bubuljica toliko da se i sama sa vremena na vreme ljuštila a okoloočno područje mi je bilo u ranicama. Korišćenjem krema za područje oko očiju se stanje dosta popravilo.
Potreba područja oko očiju se znatno razlikuje od ostatka lica, tu je koža dosta tanja i nežnija. Na mnogim kremam piše da se ne trebaju upotrebljavati na predelu oko očiju i ja to poštujem.  Danas postoji more krema za različite potrebe okoloočnog područja ali opet je teško izabrati pravu. Ovo su kreme koje sam koristila tokom ovih godina a u nekom od narednih postova pišem koje kreme trenutno koristim.

 

Bioten Genovate serum za predeo oko očiju


Šta proizvođač kaže:
Bioten GENOVATE serum za predeo oko očiju je baziran na RESISTEM-u, prirodnom sastojku koji se dobija iz biljnih matičnih ćelija stabilnim i čistim metodama ekstrakcije, jer se na taj način obezbeđuje bogat sadržaj aktivnih komponenata u poređenju sa konvencionalnim tehnologijama ekstrakcija. RESISTEM™ stimuliše prirodne mehanizme protiv starenja u koži na tri načina: eliminacijom toksina, produžavanjem životnog veka ćelija i regeneracijom tkiva.

Iako je ovaj serum namenjen za žene preko 35 godina, ja sam ga koristila i bila sam veoma zadovoljna. Nema sastojaka koji su agresivni, lepo se upija u kožu i ostavlja je mekom. Pošto je moja koža oko očiju suva, ovaj serum sam koristila u toplijem delu godine jer mi zimi treba jača nega. Za normalnu kožu mislim da bi bio odličan. Serum je na pumpicu i veoma dugo traje jer je potrebna mala količina.

Balea krema za područje oko očiju sa ureom


Šta proizvođač kaže:
Balea UREA proizvodi specijalno su prilagođeni potrebama suve kože. Urea dubinski hidrira, vezuje vodu i sprečava sušenje kože. Ublažava osećaj zategnutosti i daje koži elastičnost.
Balea krema za područje oko očiju s ureom, uljem jojobe, pentavitinom, avokadom i D-pantenolom.

Veoma dobra krema za malu cenu. Balea ima mahom odlične proizvode, pa i sa ovim nisu omanuli. Nemasna struktura, veoma se brzo upije a hidrira okoloočno područje. Odlična je podloga za šminku. Koristila sam je i u zimskim mesecima i odlično se pokazala. Dolazi u tubici.

Avon Luksuzna gel maska za predeo oko očiju sa crnim kavijarom

 

Šta proizvođač kaže:
Luksuzna gel maska za predeo oko očiju sa crnim kavijarom.  Zateže sitne linije oko očiju, umanjuje nadutost i umiruje nežnu kožu oko očiju.
Kako deluje:
Intenzivni hidratantni gel hladi kožu oko očiju i daje joj energiju. Pomaže u redukovanju sitnih linija i bora oko očiju. Crni kavijar je opšte poznat po svojim hranljivim, regenerativnim i anti-aging svojstvima. Bogat mineralnim solima i hranljivim proteinima stimuliše metabolizam ćelija kože i podmlađuje ih.

Veoma hvaljena kremica i ja sam morala da je probam. Nažalost, moja koža je sklona iritaciji i to nikako ne mogu da pohvatam na koje sastojke konkretno mi koža bukne. To se desilo i sa ovom kremom, koža je počela da crveni. Koristila sam je nekoliko puta i mogu da kažem da se lepo upije, ređe je gustine pa je odlična podloga za šminku. Koža posle nje je izuzetno mekana. Moj primerak je otišao mami i ona je oduševljena i ovom kremom i kremom za lice. Troši četvrto pakovanje i baš joj odgovara. Tako da, ako nemate osetljivu kožu, probajte ovu kremu jer joj je cena baš povoljna i stalno je na nekoj akciji u Avon katalogu. Dolazi u tubici.

 

Avon Anew Vitale Visible Perfection krema za predeo oko očiju


Šta proizvođač kaže:
Krema za predeo oko očiju. 25+. Ublažava vidljivost sitnih bora, smanjuje vidljivost tamnih kolutova oko očiju, umanjuje nadutost ispod oka, vraća koži mladalački sjaj i intenzivno hidrira.
Kako deluje:
Transformiše predeo oko očiju, unapređujući teksturu, ten i blistavost kože.

Odlična lagana krema. Veoma mi se svidela, a kupila sam je na preporuku Avon dame od koje sam pre kupovala. Slične je strukture kao i Gel maska sa kavijarom. Lepo se upije i ne ostavlja sloj na koži. Koristila sam je u toplijem delu godine jer nije teška na licu. Dolazi u tubici.


Marigold antirid


Šta proizvođač kaže:
Prirodna krema na bazi arganovog ulja namenjena nezi kože oko očiju. Koristi se za dnevnu i noćnu negu nakon 24. godine života. Sastav antirida pažljivo je odabran da isprati potrebe delikatne kože ove regije, a kao mirisnu komponentu sadrži veoma blago eterično ulje palmarose koje ne iritira kožu. Iako je veoma hranljiva krema, veoma se brzo upija i ne ostavlja mastan film. U velikom procentu sadržu arganovo ulje, najbogatiji prirodni izvor vitamina E koji neutrališe delovanje slobodnih radikala i usporava proces starenja kože. Redovnom upotrebom sprečava isušivanje kože i nastanak bora. Aloja vera gel kožu hidrira i vraća joj elastičnost, dok su ulja jojobe, avokada i koštica grožđa zaduženi za njeno omekšavanje, mekoću i mladalački izgled. Antirid ne sadrži mineralna ulja, alkohol i sintetičke konzervanse.

Krema sa prirodnim sastojcima, koju mora svaka žena da proba. Hidrira i najsuvlje područje oko očiju i pogodna je za zimske mesece. Moja mama je takođe koristila i bila je zadovoljna pa je pogodna i za zrelu kožu.  Treba joj nekoliko minuta da se upije i koža je nahranjena i izuzetno meka. Pakovanje je sa pumpicom i traje baš dugo. Meni je istekao rok i nisam je potrošila.

Weleda krema za oko očiju sa narom



Šta proizvođač kaže:
Učvršćujuća nega oko očiju od nara štiti osetljivo područje oko očiju od štetnih uticaja iz okoline pomoću dragocenih, prirodnih antioksidanta. Ova nega oko očiju smanjuje bore, učvršćuje nežnu kožu oko očiju i aktivira regeneraciju kože. Područje oko očiju deluje obnovljeno i sjajno.
Aktivni sastojci: ulje susama, ulje jojobe, makadamija, ulje nara, ulje argana, ruskus.

Ova krema, kao i cela linija sa narom je namenjena ženama sa zrelijom kožom ali pošto je Weleda prirodna kozmetika odlučila sam da je probam.  Zaluđenik sam anti-age kremama i probala bih sve redom jer primećujem prve bore. Ova krema mi nije izazvala nikakve probleme i bila sam veoma zadovoljna učinkom. Ostavlja kožu nahranjenom, nije masna i odlična je podloga za šminku. Koristila sam je u zimskim mesecima. Dolazi u metalnoj tubici. Sem ovog proizvoda, ništa drugo nisam koristila od ovog brenda ali sigurno ću probati još nešto.

Ostale su još tri kreme koje trenutno koristim ali o tome ćemo u nekom od narednih postova da ne bih sada mnogo dužila. 
Koje kreme vi koristite? :)

6 коментара:

  1. Ja koristim samo prirodne i bez štetnih sastojaka a ranije sam koristila Avon, baš tu crnu Planet Spa i jednu roze (ne sećam se imena). Ni ja ne znam šta im je, ali odjednom su prestale da mi odgovaraju i da izazivaju svrab i iritaciju. Mic po mic i ja sam se okrenula prirodnoj kozmetici, i za sada sam probala samo Alverde i Recepti babuške Agafje. Od Alverde krema samo mi je bila dobra jedna, Vital+, ali su je onda povukli i kasnije zamenili Vital varijatnom, koju planiram opet da probam i nadam se da je dobra kao i njena prethodnica :)
    Recepti babuške Agafje je bila super dok nisu došle velike hladnoće. Laganija je pa više prija u ne-zimskim mesecima :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stvarno ne znam sta stavljaju pa izaziva iritaciju :( ja sam bas malo proizvoda probala od Alverde brenda. Gledala sam njihove kremice ali uvek vidim alkohol i odustanem ali moram neku da nabavim :D Meni je sad toliko suvo to podrucje da mi treba sto masnija krema :D mazem nekad i kokosovo ulje pa kremu :)

      Избриши
  2. Koristi avonovu sa kavijarom i kao sto sam ti vec rekla zadovoljna sam :-D I koristila sam eucerin okoloocnu kremicu o sa njom sam isto zadovoljna. <3

    ОдговориИзбриши
  3. Ja imam tu Biotenovu i zadovoljna sam :) Planiram da probam Marigold, nadam se samo da nece biti premasna :) Da li se secas koja joj je cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije premasna ali treba joj vreme da se upije. Ako imas suve delove probaj je jer je stvarno dobra. :)
      840 dinara je na njihovom sajtu i imas besplatnu postarinu za preko 1000 dinara. Ja sam uzela ovu kremu, balzam za usne i ulje i dobila sam poklon mleko za skidanje sminke :D

      Избриши