недеља, 18. новембар 2018.

Mr. Black Anti Acne


Dugo testiram Mr. Black Anti Acne liniju i danas vam prenosim utiske. Smatram da za ovakve proizvode treba vreme i upornost. Imam problematičnu kožu ceo život i jako puno proizvoda protiv bubuljica sam probala. Većina je bila samo šarena laža ili mi je dubinski isušila kožu. Od preterane isušenosti su krenule da se pojavljuju bore i ulazim u začarani krug. Ako mnogo hidriram kožu, zapuše se pore a ako je ne hidriram, krene da se peruta. 



Mr. Black Anti Acne linija sadrži novu Pure Skin tehnologiju, bori se protiv bubuljica u tri koraka-gelom za umivanje, serumom i kremom. Kao dodatna nega postoji i maska za čišćenje kože, tako da imamo celokupnu negu lica. Proizvodi su pogodni i za dan i za noć. Jedino, ako se krema nanosi ujutru, treba nam SPF zaštita bar 15.






Svi proizvodi imaju negujuće sastojke, pa ne dolazi do isušivanja kože. Takođe imaju aktivne sastojke, koji dubinski čiste pore i pomažu kod nastanka bubuljica. 
Mr. Black ne testira na životinjama, što je veliki plus i treba da bude primer drugim kompanijama. 





Gel za umivanje dolazi u tubici od 100 grama. Formula je veoma gusta i u dodiru sa vodom blago peni. Nanosi se kružnim pokretima i lako se skida toplom vodom. Koža posle njega je očišćena ali ne škripi. To mi je na prvu loptu bilo čudno jer obično umivalice, koje su namenjene borbi protiv bubuljica daju taj škripavi osećaj posle korišćenja. Kada sam pogledala sastojke, shvatila sam da gel nema ozloglašeni SLS, koji daje veliku penu, naš subjektivni osećaj, da ako proizvod peni-samim tim očisti kožu i daje škripavi osećaj kože/kose. Iskreno, godinama sam verovala u te laži i vodila se tom logikom. Imam jako masno teme glave i T zonu, kupovala sam proizvode, koji daju taj škripavi osećaj i da li su mi pomogli-nisu. Naša koža/kosa nije staklo pa ako se lepo izglanca, krene da škripi. Da se vratimo na Mr.Black umivalicu, dakle nema škripavog osećaja ali ima očišćene kože. Nema isušivanja, čak ni mojih suvljih delova lica pa mislim da će prijati i osobama sa suvljom kožom. Boja gela je biserno bela, kao unutrašnjost školjke. Znam da je mnogima nebitno ali volim da primetim svaki detalj. :) Potrebna je mala količina proizvoda za celo lice pa će dugo trajati. 




Serum je namenjen čišćenju pora, regulaciji pH vrednosti kože i borbi protiv crvenila. Dolazi u staklenoj bočici sa pipetom. Pipeta je dobro urađena i lepo hvata i izbacuje proizvod. Ima 30 ml i jako retku formulu, poput vode. Jako se brzo upija u kožu i ne ostavlja nikakav film. Koristila sam ga pre šminkanja i nije mi dodatno zamastio kožu. Koristi se ujutru i uveče posle umivalice, kao dodatna nega. Sem vode, među prva tri sastojka ovog seruma se nalaze glicerin i ekstrakt aloe. Glicerin znamo da vlaži kožu i sprečava njeno isušivanje a aloe vera umiruje kožu. Sem hidrirajućih sastojaka, tu su i aktivni sastojci protiv bubuljica poput salicilne kiseline i ovsenog beta glukana. Salicilna kiselina nam je svima poznata, kao lekovita za problematičnu kožu. Ona prodire duboko u kožu i vrši hemijski piling,rastvara masnoću unutra kože i pomaže da se ona izbaci na površinu. Sledeći aktivni sastojak je malo poznat ali veoma delotvoran. Naime, beta glukani se koriste kao suplementi, kao lek za mnoge bolesti i podizanje imuniteta. Istraživanja su pokazala fantastične rezultate. Kod nege kože pomaže u povećanju hidratacije i pomaže kod regeneracije kože. Ranice od postojećih bubuljica brže zarastaju a flekice blede.




Krema je završni deo nege i dolazi u tubici od 30 grama. Ima mali otvor pa se može dozirati količina. Namenjena je smanjivanju pora, povećanju elastičnosti i sprečavanju prevelikog lućenja sebuma. Formula je srednje gustine, lako se razmazuje i brzo upija. Ne ostavlja nikakav film na koži i potpuno je mat. Krema, kao i serum sadrži glicerin, kao drugi sastojak kreme. Sem glicerina sadrži i jojoba ulje i šea maslac, koji takođe hidriraju kožu. Od aktivnih sastojaka sadrži ovseni beta glukan, ekstrakt kvasca i niacinamid. Kvasac ima antibakterijsko dejstvo, bogat je vitaminima B grupe i pomaže kod regulacije sebuma. Niacinamid pripada vitaminima B grupe, odnosno vitaminu B3. Obnavlja kožu i podstiče njenu eksfolijaciju. Smanjuje proizvodnju sebuma, deluje protiv bakterija, pomaže kod sitnih linija, smanjuje hiperpigmentaciju i crvenilo. 


Moji krajnji utisci su veoma pozitivni i ova kolekcija mi je pomogla u borbi protiv bubuljica. I dalje ih imam ali znam da ne može problem da se reši preko noći. Najveći problem kod mene su policistični jajnici, zbog kojih i imam problem sa licem. U prvim danima korišćenja Mr. Black Anti Acne kolekcije, krenule su da mi izbijaju bubuljice i shvatila sam da se verovatno koža čisti ispod površine jer mnoge mitisere ili bubuljice ne vidimo a one postoje. Posle par dana se sve smirilo i sve manje se pojavljuju. Pore su dosta manje i sporije se pune. Proizvodi mi nisu isušili kožu i pomogli su mi kod regulacije lučenja sebuma.
Redovna cena seta je 3290 dinara ali sada je na sniženju u DM drogerijama od 30% i cena je 2099 dinara. 
Sledeće. što imam u planu da probam su Mr. Black maske za čišćenje. Čitala sam baš pozitivne utiske.
Da li i vi volite Mr. Black proizvode?

4 коментара:

  1. Nisam nikada probala Mr.Black proizvode ali baš bih voljela i ovaj set mi izgleda jako primamljivo nakon ove recenzije. Samo ne znam da li su ovi proizvodi dostupni u BiH? Super post <3

    Vildana from Living Like V

    ОдговориИзбриши
  2. I do not know the products, but it is always good to know what the market offers in terms of beauty. I like the pictures :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam tek počela sa isprobavanjem pre neki dan, drago mi je da kod tebe pročitam pozitivno iskustvo, nadam se da će i moje biti :).

    ОдговориИзбриши
  4. Acne is especially hard on teenage girls. At a time when they're noticing boys, and visa-versa, acne can be devastating. They're surrounded by visions of beauty on all fronts: TV, films, magazines and on line. We live in a society that worships youth and beauty. Here are some Easy Tips for Healing Acne and Treating Blackheads https://acnetreatment.io/tips-for-treating-acne/

    ОдговориИзбриши