недеља, 19. фебруар 2017.

Šta koristim u borbi protiv strija :)

Strije su moj veliki neprijatelj od 8.meseca trudnoće. Do tada nisam imala ni jednu jedinu striju i mislila sam da će me zaobići jer sam se redovno mazala ali nažalost nije bilo tako. Kada sam ušla u 8.mesec trudnoće koža je počela naglo da puca i stomak, butine i grudi su mi bili puni strija. To je verovatno do moje kože i elastičnosti jer sam i u pubertetu mučila muku sa njima. 



Baby love mama krema

 

Šta kaže proizvođač: 
Za zahtevnu kožu za vreme trudnoće. Bogati sastojci intenzivno neguju kožu koja tokom trudnoće postaje suva. Receptura sa suncokretovim uljem neguje i hidrira kožu. Pri svakodnevnoj upotrebi može da umanji strije nastale u trudnoći. Sadrži ekstrakt biljke Alsophila aescularia i monoia. Lako se razmazuje i brzo upija.

Sastojci:

Babylove Mama kremu sam koristila svakodnevno na početku trudnoće i bila sam veoma zadovoljna. Moja koža tela je normalna i ne treba mi jača nega sem u zimskim mesecima. Krema se brzo upija i ostavlja kožu mekom. Nisam imala osećaj zatezanja i nije mi izazvala nikakvu iritaciju. Potrošila sam 3 tube tokom trudnoće i sada sam ponovo kupila da se mažem kada krene toplije vreme. Ima 150ml i košta oko 250 dinara.


Natura Siberica fresh spa kamchatka deep sea nori body serum anti stretch 

 

Šta kaže proizvođač:
Serum protiv strija efikasno je sredstvo za borbu protiv strija na bazi prirodnih sastojaka. Serum smanjuje vidiljivost postojećih strija i sprečava pojavu novih kroz aktivnu regeneraciju kože. Ojačava kolagenska vlakna i elastin vraćajući čvrstinu koži. Organsko ekstrakt šisandre je snažan antioksidans, povećava imunitet i pigmentaciju kože. Poboljšava cirkulaciju krvi, sprečava iritacije i upalne procese na koži. Ekstrakt organske alge Laminaria je bogat mineralima (magnezijum, natrijum, kalcijuma), vitaminima A, C, E, proteinima i masnim kiselinama koji su ukljućeni u procese regeneracije ćelija kože. Efikasno hidrira kožu i čini je mekom i glatkom. Kofein efikasno uklanja višak tečnosti i vraća koži energiju. Postepeno deluje na uklanjanje strija, smiruje otoke i zateže kožu. Prirodni biljni skvalen dobija se iz organsko gajenog povrća. Skvalen je prirodni nezasićeni ugljvodonik, ima umirujuće i antibakterijsko svojstvo. Koža ga potpuno upija tako da efikasno aktivira regenerativne procese, sprečava pojavu strija i ublažava vidljivost ožiljaka. Vitamin C štiti ćelije kože od oštećenja koja mogu nastati pod uticajem slobodnih radikala. Stimuliše stvaranje kolagena na prirodan način čime poboljšava njen izgled.
 
Sastojci:
Aqua, Dicaprylyl Ether, Caprylic / Capric Triglyceride, Cetearyl alcohol, glycerin, sodium polyacrylate, Croton lechleri resin extract, aluminum octasulfate, Cyclopentasiloxane, methyl glucose, Schisandra chinensis Fruit Extract, Extract Laminaria digitata *, Sodium Ascorbyl Phosphate, Sorbus Sibirica ExtractWH, Crepis sibirica ExtractWH, Agrostis Sibirica ExtractWH, Pinus sylvestris bark extract *, Sodium Stearoyl Glutamate, xanthan Gum, Hippophae Rhamnoidesamidopropyl BetaineHR, Capsicum frutescens Resin, Parfum, CI 19140, CI 15985, caramel, hexyl Cinnamal, Linalool.

Ovaj serum sam koristila tokom letnjih meseci jer se veoma brzo upija. Koža posle njega je baš meka i možete odmah da se obučete. Nemate onaj osećaj lepljivosti i masne kože. Ovo je prvi njihov proizvod koji sam probala i veoma sam zadovoljna. Tokom letnjih vrućina, kada mi nije bilo do mazanja, uvek me je spašavao. Košta oko 1500 dinara na sniženju. Ima 200ml i higijensku pumpicu. Sigurno ću još nešto da probam od njih, u planu mi je njihov crni sapun.

 

Jomelop E

 

Šta kaže proizvođač: 
Jomelop E melem je specijalno formulisana emulzija za spoljašnju upotrebu, čiju aktivnu komponentu čine etarska ulja i ekstrakti lekovitog bilja standardizovanog kvaliteta. Veoma značajnu komponentu fitopreparata JOMELOP E predstavlja specijalno odabrana podloga, u čiji sastav ulazi nerafinisano maslinovo ulje. Njegova glavna uloga je da obezbedi optimalnu reološku funkciju, zahvaljujući svom hemijskom sastavu (vitamini, polifenoli, steroli). Odličan rezultat melem je pokazao u otklanjanju ožiljaka i keloida nastalih od opekotina i drugih vrsta povreda.

Sastojci:
Biljni ektrakti u maslinovom ulju.

Ovaj melem koristim sada, kada već imam strije i ožiljak od carskog reza. Strije su dosta izbledele i verujem da je za to dosta zaslužan ovaj melem. Koristim ga od kada sam skinula konce. On je na prirodnoj bazi i ima jak miris bilja. Treba mu nekoliko minuta da se upije i da ispari miris sa kože, tako da i ako nekom smeta miris, on ne ostaje na koži. Košta oko 900 dinara za 145 ml proizvoda.
 

Alverde mama puter za telo protiv strija

 

Šta kaže proizvođač: 
Umirujuća nega za vreme i posle trudnoće.  Kombinacija ekstrakta crnog sleza, ši putera i noćurka podstiče elastičnost kože. Svakodnevna masaža sprečava pojavu strija. Posebno intenzivna nega čini kožu nežnom i elastičnom. 

Sastojci:

Ovaj puter sam skoro kupila kao dopuna u trenutnoj nezi. Veoma je gust, kao i svi njihovi puteri i treba mu vreme da se utrlja u kožu. Ima prelep miris, koji se ne zadržava dugo na koži. Koristim ga tako što ga utrljam na celo telo, ne samo na deo gde imam strije. Pošto je na prirodnoj bazi, nema štetnih sastojaka za druge delove tela. Ima 200 ml i košta oko 300 dinara.


 

Vzk intenzivni tretman protiv strija 

 

Šta kaže proizvođač:
Posebna formulacija na bazi ši butera, ulja badema i kakaoa, alantoina i tokoferola hrani i regeneriše kožu, povećava njenu elastičnost, čime sprečava pojavu strija, a ublažava vizuelne efekte već postojećih nastalih kao posledica trudnoće, ubrzanog rasta u pubertetu i promena težine.

Sastojci:

Ova krema je najmasnija od svih i treba joj dosta vremena da se upije. Ostavlja masni sloj na koži i ne možete odmah da se obučete. Preporučujem ga za suvu kožu, kakva je moja sada. Vzk su proizvodi koji ne sadrže konzervanse pa imaju kraći rok trajanja. Ima 150 ml i cena je oko 350 dinara.

 

  Natura Siberica, Jomelop E, Alverde, VZK, Babylove

 

 

Eucerin ulje za negu tela protiv strija

 



 
Šta kaže proizvođač:
Eucerin Ulje za negu tela protiv strija je razvijeno specijalno za potrebe osetljive kože, čak i tokom trudnoće. Ono sadrži vitamin E i čista biljna ulja visokog kvaliteta koja su bogata linolnom kiselinom, nezasićenom masnom kiselinom koja ojačava prirodnu barijernu funkciju kože. Ulje se lako nanosi i brzo apsorbuje. Nanošenje uobičajenom masažom stimuliše cirkulaciju krvi, poboljšava elastičnost kože i umanjuje nastanak strija.

Sastojci:
Helianthus Annuus,  Macadamia Ternifolia, Sesamum Indicum, Simmondsia Chinensis, Prunus dulcis, Theobroma Cacao, Tocopherol, Parfum.

Jedini proizvod koji sam koristila a nemam ga trenutno. Vredan je pažnje i zato moram da ga pomenem. Ovo je jedino ulje koje sam koristila. Na prirodnoj je bazi i ne izaziva nikakvu iritaciju. Treba mu nekoliko minuta da se upije i ostavlja kožu neverovano mekom. Treba mala količina proizvoda jer se lako razmazuje. Ima najdivniji miris na svetu. Košta oko 1200 dianara za 125 ml proizvoda


Da li ste koristile neki od ovih proizvoda? Kako se borite protiv strija? :)

16 коментара:

  1. Одговори
    1. Nisam koristila ništa od pomenutih proizvoda, ali čula sam da je Eucerinovo ulje baš delovorno. Strije imam u predelu grudi i malo na butinama i koristila sam jedan Farmasi lasion, nije ih u potpunosti uklonio, ali je bar umanjio njihovu vidljivost.

      Избриши
    2. Ako volis ulja, probaj ga. Bas sam malo Farmasi proizvoda koristila ali ih svi hvale :)

      Избриши
  2. Od pomenutih sam koristila Jomelop i bio mi je ok, dok sam ga redovno mazala. Probala bih ovaj Baby love i Alverde... Odlican post, bas mi je trebalo ovo. Mislim da je kod svih ovih mazalica najbitnije biti uporan kako bi se strije ublazile. Verujem da ih vecina nas ima, sa decom i bez... Meni se ponekad pojave kada pojacam kilazu tegova u teretani :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisu skupi, probaj ih, mozda pomognu :) Hvala puno :* ma da, najvaznije je da ih svaki dan mazes :) jao, znam za to :( na rukama obicno puca koza :(

      Избриши
  3. Postovana Ivana,
    Hvala Vam sto koristite nase proizvode. Za strije Vam preporucujemo nas preparat Striament.
    Srdacan pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. koritila sam Jomelop E prilikom opekotina i stvarno mi je pomogao, odlican je proizvod :D

    ОдговориИзбриши
  5. Ne znam da li si isprobala Šaljić melem protiv strija? On je po meni jedan od najboljih prirodnih proizvoda za ovu svrhu :)
    Uspesnu borbu sa strijama ti zelim, i sama znam koliko su nezgodne :)

    ОдговориИзбриши
  6. U osmom sam mesecu...trudnoća u veoma zrelim godinama...puna 41...koža podložna strijama...nabacila skoro 20 kg :(
    Nove strije za sada ne vidim...
    Koristila Striet na početku...i Baby love kremu...nisam bila očarana...
    Ali zato, svo vreme upotrebljavam odmah nakon tuširanja baby love ulje...na vlažno telo, pa preko još jedan tuš i onda pokušam da ga blago umasiram u kožu...a, nakon brisanja alverde mama puter...njime sam oduševljena...lepo miriše, lako ga razmažem (mada čekam da se upije...). Dugo zatim imam osećaj elastične i glatke kože.
    Ipak, sada kombinujem pinovo i Strijet ...napravila sam zalihe, ali ću obavezno kupiti i Striament...čak je povoljniji po ceni...
    A, svakoj budućoj mami preporučujem da za tuširanje koriste Alverde mama kremastu kupku sa divljim slezom...
    Mislim da me je ona za sada podjednako spasila strija...
    Pakovanje je u mekoj tubi, 200 ml, cena oko 230 dinara...napravljena bez sintetičkih boja, mirisa i konzervanasa. Isključivo od sirovina iz kontrolisanog biološkog uzgoja...pogodna za vegance i vegetarijance...
    Jedina mana je miris...čudnjikav je, ja sam čak prvi put pomislila da sam kupila pokvaren proizvod...ali lako sam se privikla...
    A, za kraj pitanjce...gde se može kupiti drugi predstavljen proizvod Natura Siberica fresh...
    Hvala...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaka Vam cast :) cestitam i lak porodjaj vam zelim <3 Nazalost, ja sam puna strija. Nisam probala njihovo ulje, kao ni Alverde kupku ali imacu u vidu za sledecu trudnocu :)hvala puno na savetu <3
      evo link gde moze da se poruci :)ja sam je dobila na poklon ali sam gledala njihov sajt a moze i preko Fb stranice da se poruci. <3
      http://www.naturasiberica.rs/deep-sea-nori-serum

      Избриши