субота, 8. децембар 2018.

NC prirodna kozmetika


NC kozmetika je prirodna, ručno pravljena kozmetika. Sastojci su pažljivo birani i kreiraju se u strogo kontrolisanim uslovima. 
Volim prirodnu kozmetiku jer ne sadrži jake hemijske sastojke već je na bazi prirodnih hidrirajućih sastojaka i ulja. NC kozmetika ima i liniju za bebe i moram da priznam da nisam videla proizvode sa boljim sastojcima. Magdalena i ja imamo osetljivu kožu a ovi proizvodi nam baš prijaju.



Krema za bebe je namenjena pelenskom području a može da se koristi i za celo telo. Sadrži negujuće sastojke: šea buter, ulje nevena, ulje kamilice, lanolin, pčelinji vosak, alantoin, biljni glicerin, d pantenol i vitamin E. Konzervans je geogard 221 i bezbedan je za upotrebu. Odobren je za primenu u prirodnoj i organskoj kozmetici. Koristi se da bi se sprečio razvoj mikoorganizma i gljivica.
Sama krema je guste belo-bež boje i pakovana je u belu teglicu, klasičnu za bebi proizvode. Potrebna je mala količina jer je krema gusta i masna ali se brzo upije. Pomaže kod svih upala na koži i suvih delova. Odlična je i za negu suvih ruku i usana kod odraslih jer je jako hranljiva. Cena joj je 400 dinara i preporučujem se svim mamama. Pre ovoga smo koristili Sudocrem ali ona je na bazi hemije a uvek dajem prednost prirodnim proizvodima, posebno što je ova krema jako efikasna. 



Losion za bebe je bez eteričnih ulja, koji su potencijalni alergeni. Sadrži kakao buter, ulje nevena, ulje kamilice, biljni ekstrakt arnike, biljni ekstrakt sladića, alantoin, biljni glicerin, vitamin E i d pantenol. Srednje guste teksture je i brzo se upija. jedna pumpica je dovoljna za celo Magdalenino telo i na slici je prikazan jedan stisak pumpice. Losion jako lepo hidrira kožu i ne izaziva nikakve iritacije. Odličan je i za negu odraslih, posebno sada tokom hladnih dana. Miris je prijatan i preovladava kakao. Košta 400 dinara i ima 200 ml.




Ulje za kosu sadrži ulje makadamije, argana, badema i vitamin E. Pakovano je u bočicu sa prskalicom i ima 30 ml. Prskalica je odlično odrađena i lepo rasprši proizvod po kosi. Pošto imam problem sa mašćenjem temena, ovo ulje nanesem na ruku pa utrljam u dužinu kose. Na slici je prikazana količina jednog stiska prskalice i sasvim je dovoljna za kosu srednje dužine. Mnogo mi se dopada efekat kada ulje nanesem 1-2 sata pre pranja kose i utrljam u koren i dužinu. Kosa je sjajna i izuzetno mekana. Posle pranja nanesem na vlažnu kosu i pustim da se prirodno osuši. I sami ste primetili da mi kosa izgleda zdravije a to je zbog ovog ulja i maske i balzama, o kojima sutra pišem a isto su prirodni proizvodi. Ulje košta 350 dinara i definitivno ide u godišnje favorite. 




Neven sapun je namenjen prvenstveno normalnoj i suvoj koži ali i meni, sa mešovitom odgovara. Izrađen je od biljnih ulja masline, palme, kokosa, ricinusa, nevena i kozijeg mleka. Ima još dodatak tusah svile, etarska ulja lavande i metne. Koristim ga umivanje celog lica i prvenstveno za skidanje šminke. U dodiru sa vodom pravi bogatu penu i meni odlično skine svu šminku sa lica pa čak i maskaru. Ne isušuje kožu a ona je posle umivanja zaista čista. Košta 200 dinara ali se sporo troši pa se isplati. U ponudi imaju još vrsta sapuna a planiram da probam i sapun sa zelenom glinom i sapun sa aktivnim ugljem jer su namenjeni problematičnoj koži, kakva je moja. 






Regenerativna krema sa matičnim mlečom sam odlučila da probam jer je krenulo hladno vreme i trebala mi je hidratantna krema. Na posao ne idem bez pudera jer mi štiti kožu od spoljašnih uticaja a pre njega nanosim kremu i bazu za lice. Ova krema je odlična podloga za šminku jer se jako brzo upija. Pakovana je u pumpicu od 50 ml i jedan stisak pumpice je dovoljan za lice i vrat. Obavezno posvetite pažnju i mažite kreme i na vrat i dekolte jer se tu primećuju prvi znaci starenja. Krema je na bazi matičnog mleča, ulja crne ribizle, ulja avokada, ulja makadamije, biljnog ekstrakta motara i nevena. Sadrži vitamin E, alantoin, provitamin B5, aloe veru i protein svile. Krema svojim sastojcima dubinski hidrira i deluje antibakterijski i antivirusno. Koža je posle nanošenja meka i suvi delovi su nahranjeni. Ne izaziva nikakve probleme i ne iritira moju osetljivu koži. Cena joj je 900 dinara. 




Krajni utisci su mi i više nego pozitivni. Proizvodi su povoljni, prirodni i efikasni. Planiram da većinu svojih proizvoda zamenim prirodnim.

Da li vi volite prirodnu kozmetiku? 

3 коментара:

  1. Obožavam prirodnu kozmetiku jer se odmah vidi razlika, pogotovo kod zdrave kože/kose. Baš ću im pogledati sajt, super zvuči ovo ulje za kosu!

    ОдговориИзбриши
  2. What a wonderful post, dear! Great photos!
    Hugs ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Kozmetika je bas lepa, treba posetiti sajt, hvala i zaista super post:)


    https://aandymm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши