понедељак, 10. децембар 2018.

Šta treba da uradimo do Nove godine

Poslednjih dana svi razmišljamo o Novoj godini, šta ćemo raditi u njoj i kako da nam bude bolja. I sama razmišljam, treba da damo sve od sebe da nam bude najbolja do sada jer je to moguće. Mnogi zaboravljaju sitnice, koje bi nam pomogle da bolje uđemo u sledeću godinu i da loše stvari ostavimo iza sebe. Naravno da to nije jednostavno ali moramo da pokušamo. Život bez pokušaja nije život.


Oprostite. To nije znak slabosti. Pustite da negativna osećanja odu od vas. Ako nekom oprostite, vama je lakše i vi sa manje ogorčenosti idete kroz život. Jake osobe opraštaju jer su spremne da krenu dalje i ne osvrću se nazad. Nemojte trošiti vreme da prošlost, nemojte trošiti sadašnjost, nemojte trošiti budućnost. Greške koje smo svi napravili su nas načinile ovakvim osobama i treba da se trudimo da učimo iz njih a ne da ih ponavljamo. Sve ružne stvari ostavite u ovoj godini a u sledeću uđite puni ljubavi. 


Očistite detaljno svoj prostor i bacite nepotrebne stvari. Stvari koje ne koristimo samo izvlače našu energiju i zauzimaju prostor. Napravite stvari za nešto bolje a višak stvari poklonite nekom kom su više potrebne, prodajte ih ili ih bacite (ako nisu u dobrom stanju).


Počnite da zapisujete svoje obaveze. Od kad pišem sve u planeru, retko šta zaboravim i mnogo bolje organizujem svoj dan. Moja preporuka su Smrcha&Bo planeri.


Provodite više vremena sa porodicom. Porodica je najvrednije što imamo i nikad nije mnogo ljubavi i pažnje.


Posvetite vreme sebi. Zakažite pregled kod doktora, tretman, frizera ili odradite tretman kod kuće. Naše telo je mesto gde najviše vremena provodimo i treba da ga negujemo.


Budite zahvalni na svemu. Mnogi nemaju za osnovne životne potrebe i treba da budemo zahvalni za svaku sitnicu.


I na kraju isplanirajte svoje ciljeve za sledeću godinu i razložite ih na sitnije delove. Krenite korak po korak ka svojim ciljevima. Nemojte ostati samo na želji jer želja bez cilja je samo želja. Svatite da ništa nije nemoguće ako se potrudimo. I velika kompanija poput Coca Cole je u prvoj godini svoje prodala samo 25 boca a gde su sada? Razmislite.



Šta ćete vi da uradite pre Nove godine?

2 коментара: